Jak zabít rychle a účinně králíka



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 40.230 (?) 
15.3.2016 19:55

Na doplnění: Pravou rukou držím králika za hlavu čtyřmi prsty zespodu (pod hlavou, čelistí a krkem) a palcem zhora těsně za hlavou. Jako bych králika hladil a uklidňoval, Při tom hledám to správné uchycení. Já umím zlomit králikovi vaz pouze touto rukou. Žena, ale nemá takovou sílu a musí si pomoci protipohybem pravé ruky, v které drží nohy králika. Pravá a levá ruka jde od sebe najednou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 32.14 (?), 16.3.2016 1:05

Děkujiyes.

Možná by tento způsob byl pro nás řešení, ještě to natrénovat na neživých.

Mám ještě k tomu jednu otázku. Funguje to takhle u všech velikostí/váh králíků?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 40.230 (?), 16.3.2016 19:59

Usmrcoval jsem takto běžné druhy středně velkých králiků. Např. kalifornský, český strakáč, novozelanský bílý, červený, vídeňský, směsky. Biju králiky o čisté váze masa kolem 2,5 kg. Větší plemena jsem nikdy nepěstoval. S pozdravem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 43.36 (?), 17.3.2016 19:29

Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 200.26 (?), 2.9.2016 17:14

Po delší době oživuji toto téma. Králíky stále nezabíjíme, protože popis je mi sice jasný, ale strach, že to nezvládnu je větší. Mrtvého králíka na trénování také nemám. Takže stop stav trvá.

Proč, ale oživuji toto téma... měla by se podobným způsobem, tedy rychle a okamžitě zlomením vazu, dát zabít i drůbež.

Momentálně je pro mě tohle velmi aktuální. Letos jsem si brala od jednoho chovatele kuřátka Brahmánek a Orpingtonek. Jsou úžasní, ale celý tento koupený chov je jeden velký problém už od počátku. Kuřátka trpěla špatným výživovým stavem a mimo jiné měla i deformované pařátky, některá víc, jiná méně, některým se to mírně zlepšilo, jiným naopak zhoršilo. Nedávno jsem se dozvěděla, že je to typické při vysoké teplotě v líhni mmch. Jak rostou je to samozřejmě větší problém.

Minulý týden jsme museli tři kuřátka již zabít, chudáci tedy na vysvobození nějakou dobu čekali, protože já to prostě nedokázala. Udělala jsem jim maximální možné pohodlí, ale zabít jsem je nezvládla. Muž totéž, tak nakonec domluvil, že k nám přijel jeden kluk, který to běžně dělá a zabil je a je ochotný občas přijet, když bude třeba.

Jenže drůbež podřezává, má to celkem vychytané, ale i tak než se přestali třepat, nějakou dobu to trvalo. Nicméně i tak jsem ráda, že byl ochotný přijet a udělat to, protože to pro ně opravdu bylo vysvobození. Zejména pro dvě. Jedno mělo rozpadlou chrupavku a přetrženou šlachu a druhé mělo pařátky od kloubu úplně přetočené. To třetí bylo ještě relativně dobré, ale už bylo vidět, že se mu pařátky rozjíždí víc a víc a tak by byla jen otázka krátkého času, kdy by to přešlo do komplikovaného stavu.

Zkrátka, i u dalších je patrné, že s přibývajícím věkem ty pařátky nejsou v pořádku a budou horší, takže bude nutné zabití v brzké době. Nehledě na to, že i tak je většina kohoutků, ale čekalo by je to až tak za pět měsíců normálně.

Když to jinak nepůjde, tak zase požádáme o zabití, ale byla bych raději, kdybych to uměla trochu víc humánně a zvládla to sama.

Byl by tu někdo ochotný, kdo umí zabíjet zlomením vazu a má v plánu nějakou takovou akci, ke komu bych mohla přijet na zaučení? Drůbež prioritně, ale i králíky bych byla ráda. Nevím, ještě jak bych se za takové školení revanšovala, ale umím docela dobře péct dvojctihodné koláče, piškoty a tak, případně bych se pokusila přizpůsobit.

Pokud se někdo ochotný najde, budu velmi vděčná za pomoc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 128.36 (?), 4.9.2016 17:21

U nás se slepice zabíjely na špalku sekerou. A přestože neměly hlavu, tak ještě "půl dne" běhaly po dvoře. Proto myslím, že i když se ještě třepou, nic necítí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 144.28 (?), 6.9.2016 14:41

Děkuji za reakci a snahu o uklidnění:).

U nás, tedy babička také tak drůbež zabíjela, ale nevím, říká se to, že jsou to jen nervy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 172.150 (?), 24.11.2016 10:10
Tak jsem tu celou debatu dočetl až do konce, Selka tu chce od r. 2014-2016 pořád uklidňovat, jak zabít dobře, aby to zvířátka nebolelo, protože je má strašně ráda, ale ještě raději to jejich masíčko. Já je mám taky všechny rád, pomáhám jim, krmíme je v zimě s dětmi v lese, číči máme vykastrované doma, protože nám z toho lesa přišly jako koťata, kam je nějaký "chovatel" vysypal. A jelikož by nikdo u nás doma nic nezabil a vše by umřelo věkem, tak si myslím, že je pro mě lepší si to vajíčko koupit od někoho z domácího chovu, protože podříznout slepku u nás nikdo nedokáže a taktéž králíka od nějakého chovatele, který mi ho prodá už zabitého. Tímto se vyhnu jakémukoli zabíjení a toto bych doporučoval i této starostlivé chovatelce, která si je všechny pojmenuje a která je pak nerada zabijí, ale zde hledá rady na zabití prvně králíka, pak slepice a před vánoci tu bude rada o co nejhumánnější zabití domácího prasátka se jménem a pak bude následovat asi vykrmený devíti metrákový býk. Proto říkám, když je nemůžete zabíjet, tak si to maso raději kupte. Přeji všem pěkný den. VŠ
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 197.20 (?), 24.11.2016 11:12

cheekyTaky řešení, ale ne pro mě. Mě chovat zvířata na dožití nevadí. Pokud jde o pašíka, tak to v současné době není možné, stejně tak jako ten býček, ale kdyby na to někdy přišlo, tak jednak zvířatům na maso jména nedávám a za další na tato velká zvířata se v domácích podmínkách používají hodně účinné patronové jateční pistole. s čímž žádný problém nemám. Veselka jsem, k selce mám dalekowink.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 172.150 (?), 24.11.2016 12:37
jojo, na pistole k usmrcení toho je tady už pro Vás napsáno dost, tak to pro Vás opravdu není problém, já nedělám rozdíl v zabití malého králíka a většího pašíka, akorát to vaše rozebírání a popisování zabíjení mi připadá dost ulítlé.VŠ
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika