Bio zelenina bez škůdců v obchodech?
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 45.252 (?) 9.9.2014 20:19, zobrazeno: 18032x
Je mi velmi divné jak může být tzv. bio zelenina v obchodech tak zdravá a bez škůdců. Vemte si zejména koštálovou zeleninu značně napadanou stovkami molic, či housenek bělásků, či mrkev provrtanou červy květilky či jak se jmenuje atd. atd. Jak to vidíte vy?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.252 (?), 9.9.2014 20:43
Já osobně jsem také nikdy žádný bio produkt nekoupil. Jen je mě velmi divné při pohledu na zeleninu na mé zahradě, která není rozhodně bio, že i přesto je třeba koštálová zelenina plná nezbavitelných molic, housenek bělásků a dokonce chlupatých pruhuvaných housenek babočky? Jak to ti bio zemědělci jen dělají že mají zeleninu prostou škůdců...)))
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.132 (?), 10.9.2014 10:49
Nielen to. Mozno chemia bio produktov je nebezpecnejsia, pretoze sa pouzivaju niekolko nasobne vyssie davky povolenych chemickych pripravkov. Nabozenstvo bio organo hovori, ze sa nemozu pouzivat moderne prostriedky napr nove, vysokoucinne a pomerne selektivne organicke fungicidy, ktore maju nizku toxicitu. Alee mozu sa pouzivat len tradicne napr. mednate fungicidy, ktore v mnohych pripadoch moc nezaberaju. Aby zabrali, tak daju vyssie davky. Analogia napr. ak ochoriete na zapal pluc, tak vam nedaju moderne cefalosporiny, aby vam neublizili, ale skor tradicne tetracykliny, alebo este lepsie aby sme boli dosledni nasadia nejake pijavice, pripadne bylinkovy caj .
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.19 (?), 9.9.2014 22:40
Sám jsem ohledně ekoprodukce dosti skeptický. Mám totiž ekologický sad a nepoužívám žádnou chemii. Tudíž nemám téměř žádnou úrodu a stromy dost trpí. Každé ovoce má svou chorobu či škůdce, který nedovolí v mých podmínkách téměř nic sklidit. Snad jen meruňky plodí bez chemie, než strom zajde na moniliózu a také mandloně lze pěstovat bez chemie. HONZA
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 135.182 (?), 28.5.2015 5:44
protože si uvědomuje, že jsou s tím spojené vyšší náklady....
Opravdu si to clovek z panelaku uvedomuje nebo jen veri reklame na BIO ci EKO? A jake jsou vyssi naklady u mrkve, ze EKO ci BIO mrkev je o cca 50 % drazsi? A jakou ma cenu si obcasne koupit udajne EKO ci BIO a ostatni potraviny (maso, mouka, cukr, tez pivo) mit plne chemie?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|