Pachypodium lamerei

aligator111 - (1) - 60.236 (?)
6.7.2011 22:30

Dobrý den byl jserm odkázán na zdejší stránky.také mám doma palmu madagaskarskou-pachypodium a mám ten problém, že veškeré nové listečky co vyraší začnou hnědnout, zčernají a uschnou ani jeden se nechytí.tak bych potřeboval poradit co s tím?někde jsem se dočetl že zálivka stačí málo tak 1 týdně a tady zas někdo píše že chce zalévat dost..mám ji na slunném místě jižní strany a 3m od okno takže světla má dost.přidal jsem jí do hlíny písek ale zatím bez výsledku.viděl jsem ji na fotkách a má listy krásně ztepilý jako palma ale moje je má jak strom do stran.o chorobu se prý nejedná.budu vděčný za radu.děkuji

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Imer - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 217.67 (?), 23.3.2009 22:16, zobrazeno: 12997x

Máte prosím zkušenost s touto rostlinou? Taky se jí říká madagaskarská palma. Rada k pěstování zní-hodně zalévat, což je u sukulentu dost podivné. Děkuji.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 178.81 (?), 24.3.2009 12:15

Pokud má dost světla a tepla, snese docela bohatou zálivku, ale rozhodně nesmí stát v bahně. V zimě musí mít minimálně 15 stupňů, jinak uhnije, a zálivku jen velmi slabou. Nevadí když v zimě opadají listy, na jaře narostou nové. Kvete až dosáhne výšky přes jeden metr, v dobrých podmínkách ve skleníku to může být i za pár let. Při pěstování v místnosti - nejdříve na parapetu, pak na podlaze mně narostla po 15 letech 110 cm, pak uhnila právě na zimní prochlazení...

Imer - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 217.67 (?), 24.3.2009 13:32

Jejda, s takovou velikostí jsme nepočítala.... Nedá se to nějak tvarovat, seříznout?

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 48.243 (?), 24.3.2009 15:55

Tvarovat se rozhodně nedá, jakýmkoliv řezem se poruší její krásný sloupovitý symetrický růst s chocholem listů nahoře.

Na tvarování je vhodných spousta jiných sukulentů. Z rodu Pachypodium např. P. saundersi, P. succulentum - ty můžete seřezávat co hrdlo ráčí, čím řezanější, tím hezčí.

aligator111 - (1) - 60.236 (?), 6.7.2011 22:30

Dobrý den byl jserm odkázán na zdejší stránky.také mám doma palmu madagaskarskou-pachypodium a mám ten problém, že veškeré nové listečky co vyraší začnou hnědnout, zčernají a uschnou ani jeden se nechytí.tak bych potřeboval poradit co s tím?někde jsem se dočetl že zálivka stačí málo tak 1 týdně a tady zas někdo píše že chce zalévat dost..mám ji na slunném místě jižní strany a 3m od okno takže světla má dost.přidal jsem jí do hlíny písek ale zatím bez výsledku.viděl jsem ji na fotkách a má listy krásně ztepilý jako palma ale moje je má jak strom do stran.o chorobu se prý nejedná.budu vděčný za radu.děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz