Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím

Problém může být už u toho tmavého zimování, pokud je teplota vyšší než +5°C

Párkrát jsem to viděl u aloe, když je celou zimu někde ve sklepě v /skoro/ úplné tmě a teplotě hodně nad +5°C tak začne růst, - vytahovat se za světlem, každý list povyroste od kmene o např.:1-3cm takovým způsobem že mezi kmenem a koncem zeleného listu přibude malý párcentimetrový nezelený bílý kousek, který je neskutečně křehký, náchylný na vše a větší list y se kvůli tomuto ulomí i vlastní vahou.

Samozřejmě tyto zranitelná místa můžou vznikat i na kmeni mezi patry nebo i mezi vlákny v kmeni a hojení a regenerace je samozřejmě hodně pomalá a obtížná a pokud se přidá hniloba tak někdy může být rychlejší ji vypěstovat znovu než regenerovat kmen se spoustou nekrotických a hnijících ran. Použít vrch nebo nějaký podrost, očistit od neživé tkáně, nechat zaschnout a přesadit do nového substrátu..

Přenést rostlinu před zimou do teplé tmy pomůže asi jako ji přesadit do bažiny aby v létě neuschla... hlavně u sukulentů jako agave, aloe.., co jsou na rozdíl od kaktusů schopny rychlejšího růstu...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika