Proč opadávají jehličky u smrčků

Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 165.33 (?)
23.3.2010 8:33

Zdravím, pokud se to projevilo v létě, mohlo to být suchem, nám se to stalo asi před 2 lety, 2 stromky v živém plotě začaly dost reznout a opadávat, tak jsem vykopala malý kanálek asi 50cm od kmenů a pouštěla tam vodu. Jeden tedy i tak zašel - asi právě uschnul, druhý přečkal. Ale to opadávaly po celé délce. Pokud je to jen odspodu, mohlo by to být i zastíněním. Nevím, zda to máte někde na volném prostranství... My máme malý živý plot /80cm výška/ ze smčků 1,5m od zdi a spodní větve mi také vyholují, ale je to tím, že je tam dost stín a málo světla. Může to zapřičinit i vysoká tráva kolem, či keře.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 198.42 (?), 19.3.2010 20:29, zobrazeno: 4445x

Dobrý den, mám dotaz proč opadávají jehličky u smrčků cca 40cm vysokých, zejména spodní patra. Byla jich před 2 lety vysazena celá řada za účelem vytvoření živého plotu a problém se objevil u většiny z nich minulé léto. Domnívám se, že problém je v půdě. Smrčky rostou na vesnici, kvalitu půdy nedokážu odhadnout, jde o louku, kde se dříve popásaly krávy, do několika metrů je hlína, podklad břidlice.  Je možné, že půda je příliš kyselá - jak zjistím kvalitu půdy? Pomohla by hořká sůl? Pohledem přes plot k sousedům jsem zjistila, že jim jehličnany prospívají. Nerozumím tomu.

Předem děkuji za rady.

Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 165.33 (?), 23.3.2010 8:33

Zdravím, pokud se to projevilo v létě, mohlo to být suchem, nám se to stalo asi před 2 lety, 2 stromky v živém plotě začaly dost reznout a opadávat, tak jsem vykopala malý kanálek asi 50cm od kmenů a pouštěla tam vodu. Jeden tedy i tak zašel - asi právě uschnul, druhý přečkal. Ale to opadávaly po celé délce. Pokud je to jen odspodu, mohlo by to být i zastíněním. Nevím, zda to máte někde na volném prostranství... My máme malý živý plot /80cm výška/ ze smčků 1,5m od zdi a spodní větve mi také vyholují, ale je to tím, že je tam dost stín a málo světla. Může to zapřičinit i vysoká tráva kolem, či keře.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz