Doporučil bych Vám koupit korejskou jedli už jako rostlinku. Vsobotu jsem ji koupil ve Veltrusích v zahradnictví u Jelínka za 99 kč. asi 50 cm vysokou. Výsevání je náročnější. Ono to vyklíčí, ale udržet to přes zimu se mně nepovedlo.
Korejská jedle je dosti náročná na kvalitu půdy.mě začala žloutnout,spravilo to několik posypů cereritem.Teď je krásně zelená 1 m vysoká a má 4 šištičky...
Doporučil bych Vám koupit korejskou jedli už jako rostlinku. Vsobotu jsem ji koupil ve Veltrusích v zahradnictví u Jelínka za 99 kč. asi 50 cm vysokou. Výsevání je náročnější. Ono to vyklíčí, ale udržet to přes zimu se mně nepovedlo.
Naše korejská jedle má asi 8O šišek a v každé je 70 - 90 semen. Šišky se již rozevírají a proto je stříhám. Zájemcům amatérům je mohu na vyžádání zaslat. Moje zkušenosti jsou uvedeny v reakci ze dne 2.9. tr.
Mám korejskou jedli už 4 roky, je krásně rostlá, šišky má teď třetím rokem ale od kone léta mi začly žlountnout a opadávat konce větví. Je potřeba jedli přihnojovat? Děkují za radu
korejská jedle se mi v posledních letech dost rozrostla hlavně do šířky i do výšky. Lze jí zkrátit větve? A terminál? A kdy? Všude se uvádí, že neřezat