Jak zachranit vysoke polehle jalovce?



mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 250.248 (?) 
26.3.2021 19:18, zobrazeno: 842x

Prosil bych o radu. Pred mnoha lety jsem koupil (mozna domnely) Juniperus 'Skyrocket', abych je dal do rady vedle garazoveho stani. Par let rostly hezky, ale zjistil jsem, ze byla chyba ze nemely jen jeden terminal, v zime se pokazde rozlezly a nebylo moc hezke. Tam kde to slo nastoupila motorova pila. Druha chyba byla, ze byly ve stinu a jak vyrostly nad uroven strechy, veskere prisrustky byly uz jen nad strechou kam naopak hodne sviti slunce. Do tretice bylo nutne bagrovat, a jalovce dostaly dalsi tafku urezanim casti korenoveho systemu, ale vechny NEJAK prezily, z tech co byly nejvice poskozene uz zustaly nevzhledne rostliny, ktere jsem musel znacne nakonec zkratit. Nyni jsem ve stavu, ze mam radu nevzhlednych jalovcu, vsechny dole ve stinu vyholuji. Ty ktere maji jeden terminal drzi pohromade, zbytek ruzne polehava a je to hruza. Viz fotky (fotka Jalovec c.1 a Chudaci 1 a 2).

Nyni mne zajima co s tim, zda mam nad nimi zlomit hul a vysazet do mezer treba nejake sloupovite tisy, ktere ty jalovce treba nekdy nahradi, nebo se je nejak pokusit zachranit? Jak?

No a druha otazka je spis o urceni, protoze po par letech jsem narazil na jinak vypadajici jalovec, ale opet u nej byl napis junip. skyrocket. Ten pro zmenu vubec nepicha, jehlice ma kompaktni a tmavsi zelena nez ten prvni. Ze zajmu jsem jej koupil (obr. Jalovec c.2). Urci mi prosim nekdo kde nastala chyba a ktery z nich je skyrocket a co muze byt ten druhy? Oba rostou urcite pres 4-5m

Dekuji!

Jalovec c.1
Jalovec c.1
Jalovec c.2
Jalovec c.2
Chudaci 1
Chudaci 1
Chudaci 2
Chudaci 2
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika