Hnojení jehličnanů s podsypem kůry a textilií

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?)
21.3.2009 21:59

Pokud už větvičky thůjí hnědnou, aplikujte hořkou sůl postřikem na list a toto opakujte po 4 týdnech ještě dvakrát. Nestříkat za ostrého slunečního svitu a bezprostedně před deštěm. Účinek se dostaví rychleji než přihnojením do půdy.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 7.50 (?), 17.3.2009 16:10, zobrazeno: 11025x

Potřebovala bych poradit nejvhodnější způsob hnojení jehličnanů. Mám pod nimi na zemi textilii a na ní asi 10 cm drcené kůry. Které hnojivo se lépe (pokud vůbec) dostane ke kořenům rostlin - tekuté nebo granule? Nevsákne se to spíš do kůry a zbytek zadrží textilie? Jaké máte prosím zkušenosti? Mám zvednout dávku a dávat hnojivo kolem rostliny nebo co nejvíc ke kmeni (ale abych ji nespálila?!)

host - 49.39 (?), 18.3.2009 12:33

Dobře rozpustná hnojiva by déšť měl ke kořenům dopravit.

Můžete používat i hnojivou zálivku.

V případě granulovaných hnojiv je nikdy nedávejte na hromádky přímo ke kmeni: jak sama píšete, spálí se. A navíc: u kmene je už jen minimum absorpčních kořínků: stejně, jako rostou větve, tak rostou i kořeny: nejvíce kořenů, které přijímají živiny, je zhruba po obvodu koruny stromku/keře (je to řečeno velmi obecně).

Otázkou je ještě, zdali vysazené rostliny potřebují hnojit, anebo jestli si živiny samy najdou: s hnojením to není třeba přehánět.

Raději vždy hnojte menší dávkou a případně hnojení po nějaké době opakujte, než abyste najednou nahnojila hodně (a kořínky popálila).

Toť zatím vše. Josef.

host - 7.33 (?), 18.3.2009 12:42

Většinou nehnojím, ale poté, co nám na zahradě řádili 2 roky stavaři, tak jsou tůje dost zahnědlé a i ostatní jehličnany hnědnou. Tak jsem si říkala, že hnojení a zálivka by to mohlo spravit.

host - 165.35 (?), 18.3.2009 15:32

Zkuste tekutou hořkou sůl, prodává se v lahvičkách, aplikujte tak 4x do roka a je. Já mám také textilii a kůru, i když slabší vrstvu než-li Vy, ale ten postřik bohatě dostačuje.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 21.3.2009 21:59

Pokud už větvičky thůjí hnědnou, aplikujte hořkou sůl postřikem na list a toto opakujte po 4 týdnech ještě dvakrát. Nestříkat za ostrého slunečního svitu a bezprostedně před deštěm. Účinek se dostaví rychleji než přihnojením do půdy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz