Do jaké výšky mohou být tůje na vlastním pozemku?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?) 
21.4.2015 9:50

Stazovatel, sused ma pravo iba odstranit vetve presahujuce na jeho pozemok, musi tak vsak urobit v case na to vhodnom a rany osetrit....a není to tak, že když si na to někoho najme, tak vy budete povinen to zaplatit?

 

Jinak je jasné, že pokud jste ten strom  vysadil tak blízko k hranici, tak tam musel být aspoń částečně nějaký záměr v tom, že jste to udělal schválně tak, abyste souseda naštval.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
         
fanatix - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (256) - 94.99 (?), 21.4.2015 11:08

...a není to tak, že když si na to někoho najme, tak vy budete povinen to zaplatit? Podla pravnika nie je. Bud si to odstrani sam alebo moze poziadat sud aby vydal prikaz. Spatne vymahanie nie je mozne. Inak Obciansky zakonik nehovori, ze presahujuce konare je povinny odstranit majitel stromu. OZ hovori, ze odstranenie konarov moze urobit bez oznamenia dotknuta strana sporu. Prikaz majitelovi na odstranenie presahujucich konarov moze vydat iba sud.

Jinak je jasné, že pokud jste ten strom vysadil tak blízko k hranici, tak tam musel být aspoń částečně nějaký záměr Ziaden zamer, dom so zahradou bol kupeny uz so zasadenym stromom. Zamer ponechat ho prisiel az neskor ked strom podrastol a zacal sluzit ako jedina cast pozemku na ktorej sa da schovat pret letnym slnkom.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 72.149 (?), 21.4.2015 9:59

Se sousedy to je těžké. Nám si vysadili sousedi tůje cca 60cm od plotu, abychom jim neviděli na sezení, které si na druhém konci zahrady zřídili. Přitom si na balkon, ze kterého je vidět na naše zezení dali křesla, na kterých trávili celé hodiny. Nyní nám tůje nejen že stíní (začali je zastřihovat ve výšce cca 3,5m), ale prorůstají nám skrz plot, do kterého tím vrůstají. Z jejich strany se nedostanou, aby je stříhali. Pokud se budou stříhat z naší strany, tak připustíme, že nám vlastně zabírají náš pozemek. Nyní stojíme před tím, tuto záležitost řešit.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 178.235 (?), 22.4.2015 6:54

Nejlepší a nejrychlejší je oboustranná dobrá vůle, ta však chybí.U nás ani úředníci většinou nepomohou, mají jiné starosti.Sankce mají, ale je neuplatňují.Arogantní soused vám většinou ještě navrhne odstranění plotu... Jsou státy, kde úředníci pružně a účinně zasáhnou a pravidla mají pak svou váhu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika