Cypřiš arizonský fastigiata

host - 49.39 (?)
19.8.2009 12:30

Dobrý den. Nemohl byste prosím vložit foto Vaší sekvoje a cypřišů? Velmi rád bych to viděl (je to stokrát lepší, než si i o tom jen přečíst).

(Nyní jsem také viděl prodávat cca 3 m vysoké cypřiše cahmeriana, ale příliš nevěřím, že budou dobře prosperovat;).

Děkuji.

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 41.2 (?), 11.8.2009 8:27, zobrazeno: 30641x

Dobrý den, prosím o radu. Dostala jsem tento cypřiš arizonský. Nejsem si ale jistá, jestli se hodí do našich podmínek a bojím se, že mi v zimě zmrzne. Nevím ani co tento krásný stromek vyžaduje. Máte prosím někdo nějaké zkušenosti? Děkuji za každou radu. Mirka

host - 243.20 (?), 11.8.2009 10:59

Na webu uvádějí, že tento cypřiš se dá v našich podmínkách velmi dobře pěstovat a snáší mrazy mnohem lépe než známý evropský cypřiš vždyzelený (Cupressus sempervivens). Viz: odkaz. Osobně bych se nebál a cypřiš bych vysadil. Mít takovou raritu na zahradě za pokus určitě stojí.

host - 180.2 (?), 11.8.2009 11:16

Dobrý den. Kromě toho, že jsem tuto dřevinu viděl akorát tak na obrázku, tak ve volné půdě na našem území nikde. Je rozdíl mezi experimentováním, kdy se s uhynutím dřeviny počítá, a něco jiného je kompoziční záměr, kdy dřevina má na vysazeném místě svůj důvod. Tato dřevina se dokonce neuvádí ani v dendrologiích pro studenty či zájemce. Za sebe napíšu, že rozhodně se nedá velmi dobře pěstovat, jinak by jich u nás byly vysazených mraky. Stanislaw

host - 188.182 (?), 12.8.2009 1:00

Rád Vám pošlu fotografii svého 4 metrového který neomrzá ani při -23 °C amám ho na zahradě už 5 let

host - 41.2 (?), 12.8.2009 7:15

Všem děkuji za rady.  Stromek už je asi metr a půl vysoký, takže mi stejně asi nezbude nic jiného, než ho zasadit. Moc ráda bych viděla Vaši fotku a prosím ještě mi napište, jestli ho mám vysadit na slunné či polostinné místo, jak zalévat a co s ním děláte v zimě. Také ani nevím do jaké výšky dorůstá. Děkuji.  Mirka

host - 180.2 (?), 12.8.2009 7:39

Dobrý den. Není třeba posílat fotky mně, ale umístěte je raději na těchto stránkách, ať to všichni vidíme. Kde je prosím ta lokalita, že snese i teploty, které uvádíte? Stanislaw

host - 117.251 (?), 12.8.2009 21:40

Taky si nemyslím, že by se pěstovala houfně, ale růst u nás může jako raritnější jehličnan a živořit zde zrovna nemusí. Mám s ním zkušenosti asi 11 leté a kromě prvního roku, kdy z poloviny omrzl a v druhém roce opět nabral kontury - tak již pak byl bezproblémový. Roste na vyvýšené zídce v polostínu - ze západní strany chráněný dřevěným vysokým plotem, půda celkem chudá (záměrně - haldovina). Na této vyvýšenině cca 40m dlouhá a v této půdě s ním rostou i jiné druhy cypřišů (bakkeri, cashmeriana, funebris, torulosa, pygmea včetně sempervirens a ta mi vychází nejchoulostivější). Roste s nimi i sekvoje a ta je celkem zatím taky bezproblémová. Oblast pěstování Ostrava 

host - 49.39 (?), 19.8.2009 12:30

Dobrý den. Nemohl byste prosím vložit foto Vaší sekvoje a cypřišů? Velmi rád bych to viděl (je to stokrát lepší, než si i o tom jen přečíst).

(Nyní jsem také viděl prodávat cca 3 m vysoké cypřiše cahmeriana, ale příliš nevěřím, že budou dobře prosperovat;).

Děkuji.

Josef.

host - 117.251 (?), 27.8.2009 23:42

nafotím je mobilem a pak zkusím vložit - co mám Vám na zahradě za druh nafotit roste tam asi 200 druhů (čistě druhů) jehličnanů od A -araucaria angustifolia (tranžej)  po Z- třeba obří zeravy japonské.

host - 49.39 (?), 28.8.2009 12:13

Myslím, že tu všichni budeme zvědavi na všechny vaše "špeky", se kterými se běžně nesetkáváme (anebo jsme o nich buď jen četli anebo dokonce ani nbeslyšeli)  a tak byste tu mohl udělat takovou malou "galerii".

Už se těší. Konkrétně: již jmenovanou sekvoji, cypřiše (kašmírský, pohřební...), blahočet samozřejmě taky...

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025