Co s omrzlými tujemi a cypřišky?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6700) - 14.199 (?)
9.5.2012 12:15

Podle okolností všechny tři možnosti, případně kombinace první a třetí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 8.78 (?), 9.5.2012 12:02, zobrazeno: 5895x

Z jedné strany zcela rezavé tůje i cypřišky až ke kmínku. Co s nimi? Ořezat, vyhodit nebo čekat na zázrak?

Prosím o radu, Petra

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6700) - 14.199 (?), 9.5.2012 12:15

Podle okolností všechny tři možnosti, případně kombinace první a třetí.

host - 150.138 (?), 12.5.2012 18:03

To stejné jsem měl dva předchozí roky po sobě (smaragd). Od země do první pětiny výšky stromu rezavé až černé větvičky. Teď mají od 1 m do 1,5 m a jsou celkem v poho. Nejdůležitější je pro malé thuje dobrá zálivka. Toho se držím a každý den je zalévám. Každou tak minimálně 6 - 7 litry dešťovky. Zalévám ja na několikrát, aby mi všechna voda neodtekla dřív, než se vsákne.

Před nástupem jara ještě k tůjím nahrnu co nejvíc sněhu, aby měly dobrý start do nové sezóny, až sníh roztaje.

Je to docela fuška a je to časově náročné - ale vyplácí se to. Letos už mají pěknou barvu.

host - 115.123 (?), 3.6.2012 20:34

Dobrý den, já jsem před měsícem zasadila malé thujky smaragdy.Prosím poraďte, dnes jsem našla jednu, která měla úplně černé výhonky, jakoby je někdo očůral.Kontroluji je téměř každý den.Psa nepouštím, ale může to být od toulavých koček?i když se mi to zdálo na kočku celkem vysoko.Mám jich vysázených 20,a byla jen ta jedna takhle zčernalá.Oštípala jsem všechny chycené větvičky... hudrovala jak čert, ale poraďte prosím... čím to asi bylo?Zalévám poctivě, a teď zrovna dva dny prší.Jo, a ještě, na některých se mi usadily mravenci s těmi jejich mšicemi :-(můžou thujkám uškodit? Moc díky za jakoukoliv radu.

host - 20.133 (?), 6.6.2012 22:34

Pravda je to fuška se o ty stromy starat, po letošní zimě mě zrezavěli Cypřišek Law.modrý jen pár z řady a jen z jedné strany až na kmen jsou rezavé, chodím kolem nich a nevím co s tím, vše nasvědčuje že se tak stalo namrznutím, neboť jsou rez.jen na jedné straně a jen tři stromy ostatní se vzpamatovali po hořké soli, jen mě zajímá zda tento druh obrazí znova a nebo je to konečná a musej ven a tím pádem asi všechny...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz