Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Těžko porovnat to, jak velký stín je to v prvním dotazu, ale většina rostlin nesnáší pouze úplné extrémy a tak roste v dost širokém spektru podmínek. proto si myslím, že většina z výše uvedených rostlin poroste i u Vás. Nejlépe ty zmíněné jalovce; nejhůře tis (pokud mu nedopřejete dostatek vláhy). 

Borovice bych rozšířil třeba ještě o nízké odrůdy borovice lesní - Pinus sylvestris Windsor, Albyns atd.atd.; třeba i o nízké až hnízdvité smrky omorika -  Picea omorica Nana nebo... (teď mi to "vypadlo", jak se jmenuje další nízká hnízdovitá odrůda tohoto smrku) anebo plazivě se rozrůstající odrůdu smrku stříbrného - Picea pungens (přesné označení teď také nevím, možná Repens anebo nějak jinak).

Jinak - z listnáčů - by se daly použít třeba také různé plazivé stálezelené skalníky - Cotonester congestus apod.; snad to snesou i zlaté brsleny - Euonymus fortunei, z nichž k nejodolnějším patří Euonymus fortunei Emeraldn Gold.

Josef. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika