Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?) 20.12.2016 15:29
To se na mě nezlobte, ale Rubín a Bohemia je už trochu obehraná písnička. Jako by nic jiného neexistovalo. Připomíná mě to telefonát, kdy jsem sháněl Sirius. Pán mi řekl nemáme, ale nejlepší je Rubín a Bohemia a ty máme. Nikomu to nechci vyvracet, ale je to pořád dokola. Když už, tak bych se pozastavil nad umístěním Orionu a právě Siriusu. Velkopěstitelé by se taky mohli už konečně probudit a rozšířit svoji nabídku právě o tyto dvě odrůdy, když jsou stále na předních místech všelijakých ochutnávek.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.186 (?), 20.12.2016 18:41
Pro degustaci a hodnocení "jablko roku"se jablka připravují na stromě hned jak odkvetou.Na stromku se nechá jen pár kousků které jsou k tomu účelu určené, to jen aby si někdo nemyslel, že zahrádkář utrhne pár nejlepších jablíček ze stromu a pošle je...
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 92.38 (?), 20.12.2016 18:52
Pro degustaci a hodnocení "jablko roku"se jablka připravují na stromě hned jak odkvetou
Myslím, že se mýlíte. Soutěž o jablko roku už nějakou dobu nesleduju, ale byly doby, kdy jsem tam pravidelně posílal vzorky, samozřejmě ty lepší z běžné sklizně. Nikdy jsem nevyhrál, ale viděl jsem tam spoustu vystavených vzorků ještě průměrnějšího vzhledu. Možná to někteří dělají, o většině však pochybuju.
Co se týče degustací, ty stovky ochutnávačů byste nenakrmil pár ponechanými kousky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.186 (?), 20.12.2016 19:27
Pane Vysloužil, věděl jsem, že se chytnete:-))
Kolik kilo se tedy posílá?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.186 (?), 20.12.2016 21:08
Jednou jste napsal"Degustované plody jsou vypěstované v optimálních podmínkách profesionály - co se týče výživy, ochrany, řezu, doby sklizně i způsobu uskladnění. "
Já si osobně myslím, že tohle kousání do jablek na všelijakých degustacích je jen pro zahrádkáře, kteří se každý rok vrhnou na hodnocené druhy a školkaři si rvou vlasy...
Trh se řídí podle marketů, nikoli podle degustérů...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 20.12.2016 21:48
Mě by mnohem víc zajímalo, jak dopadly všechny ty odrůdy u pana Vysloužila na zahradě. Třeba Rucla, Andera, Orion, Sirius, Tango, Fuji, Jazz, Banánové zimní, Breuhahnovo (Brojhán), Čistecké lahůdkové, Bláhovo oranžové, Cortland, Jarka a mnoho dalších. Protože Bohemii a Rubín už opravdu poznáme (slovensky). Ale i u jiných, nejen u něj.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.247 (?), 26.12.2016 14:21
Roub Rucly stale ovoce neprinesl. Na propadu pludku se podepsaly podezrane koreny A2ky. To J-TE-Ecka neprezila vubec.
V Lysicich mi z holovouskych vyhrala prave Rucla, u ktere jsem si poznacil i prijemne 'pomerancove' aroma. Spatna nebyla i Lady Silvia.
Ze strizovickych, ktere chutove i konzistencne jasne dominovaly, nadchly Novoslechteni Rubelit, Rumba (sloupc.), Lambada (sl.), nvsl. 481 a 4184/1. Ze stalic vyhral Admiral, vyborny byl i Orion, Solaris, Sirius. Petre, do noveho roku Ti preji konecne poradne plody Rucly. A nebo si porid Coxku a nehledej ji jinde.:D Mittw.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|