Prosím o radu.Dnes som dostal vrúble letnej jablone, neznámy druh, kvalita ospevovaná. Sú pomerne dlhé, kvalitne uskladnené, bez známok rašenia. Ako zavrúbľovať? Krátky či dlhý? Na aký spôsob? Ďakujem. Pýtam sa vzhľadom na značne rozvinutý stav stromov, väčšina jabloní začína kvitnúť...
Jabloně se Vám ujmou na jakýkoli způsob. Pro roubování za kůru je nyní ideální čas - myslím to kvetení, ne počasí.
Co myslíte pojmy krátký či dlouhý způsob roubování?
Je to úplně jedno, máte-li dost roubů.Beztak jako pokračování větve se obvykle ponechává 1 výhon. Já roubuju standartně tříočkovým roubem. Dolní očko se někdy zakryje páskou, horní může zaschnout při špatném zatření konce roubu, prostřední - když se nevylomí - je jistota.