Určení staré odrůdy jablka



host - 58.114 (?)
23.9.2014 0:51

Watervilské mramorované?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 139.160 (?), 22.9.2014 16:06, zobrazeno: 6471x

Neví někdo co je to za starou odrůdu? Strom je starý odhadem 50 a více let. Jablka jsou teď kyselejší a jsou velmi citlivá na otlačení, v otlačeném místě se velmi brzy udělá hniloba. Díky.

stará odruda
stará odruda
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 14.170 (?), 22.9.2014 17:54

Asi červený Boscoop.

V.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 132.114 (?), 22.9.2014 21:21

Na Boskoopské červené mi nesedí dvě věci:

1. Uvedená náchylnost k otlakům a hnití.

2. "jsou teď kyselejší"... myslím, že boskopáky jsou nyní naprosto kyselé, tvrdé a v podstatě nepoživatelné (což se během zimy změní a zgumovatí).

Lepší tip však nemám, dokonce pravé spodní jablko na fotce bych tak klidně i označil.

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 181.57 (?), 22.9.2014 21:42

Je to podle všeho Boskoopské, viz. i wiki.

1) zapomněl jsem napsat, že to jsou padaná jablka, proto na fotce takto vypadají, ale zdá se mi že ta hniloba u nich postupuje rychleji než u jiných odrůd

2) dají se teď jíst ty červeně zbarvené, jablko není po rozkrojení zelené, že jsou kyselé mi nevadí - jím běžně i červená Ontária, ale chápu že je to pro hodně lidí nepoživatelné.

Ještě jednou dík za reakce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 148.100 (?), 22.9.2014 21:44

Na Boskoopském jsou otlaky vidět - tedy záleží z jaké výšky spadne na jaký povrch. Letos jsem jich nasbíral zatím několik desítek kbelíků padaných a otlaky jsou patrné. Když si vzpomenu, o víkendu nafotím.

K té kyselosti - jednak je letos vše o cca těch 14 dní posunuté a navíc plody červivé (což jsou zřejmě i ty na snímku) jsou už bez problémů poživatelné, byť nakyslé.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 58.114 (?), 23.9.2014 0:51

Watervilské mramorované?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 173.195 (?), 23.9.2014 12:58

Watervilské mramorované to nebude, podle popisu by mělo být příjemně sladce navinulé chuti. Je to Boskopské Červené, viz fotky a popis na odkazech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika