Reže sa uz vo velkom

host - 0.146 (?)
2.3.2014 9:44

Ikdyž ji budu vysazovat nyní? Čeká na dnešní usazení :-) Mám tedy počkat do květu?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 45.254 (?), 2.3.2014 0:07

Pánové odborníci,

máte pravdu, je hodně lidí, kteří řežou stylem "Řežu rád a řežu dobře", bohužel se k nim pořád řadím i já, bohužel neměl jsem od koho čerpat základy, postupuji metodou pokusu- omylu, postupně získávám zkušenosti, a tiše doufám, že to moje stromky přežijí.

Ale proč sem píšu, nemám k dispozici odbornou literaturu, tak informace se snažím najít na netu, hlavně na specializovaných fórech, jako tady.Najdu si téma, které potřebuji, začnu nasávat informace a najednou se to zvrhne v tak odbornou "diskusi", že nevím, která bije a o čem je řeč (je to sice mimo mísu, ale pokusil jsem se vyudit domácí klobásy, první pokus nežral ani sousedovic hladovej pes, tak jsem hledal radu tady a po několika dobrých radách se to zvrhlo do nějaké osmózy, permutace, možná i nějaká jaderná fůze by se tam našla... no prostě bez diplomu z Matfyzu se nechytám).

Takže moc prosím, Vy kteří to opravdu umíte, tak nám laikům to prosím vysvětlete polopaticky, blbuvzdorně a pokud možno s obrázky!!!

Díky Brrouk

7

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:19

Zdravím všechny odborníky :-)

neumím řezat ale chci umět. Nechci si koupit stromek v Oxx, tak jsem zvolila známou školku. V okolí žádného odborníka nemám (leda na tůje :-() ale chci mít své stromky bezježkové a moc bych se chtěla naučit stromům rozumět. Něco jsem načetla, projela mnoho diskuzí a tady je výsledek. Prosím zkuste skouknout jak moc dobře/špatně jsem vše pochopila, případně budu moc vděčná za rady jak to udělat jinak a lépe :-)

Jedna jabloň letňák Alegro na M9, druhá třešeň sweet earl na coltu - vůbec nevím co z toho vidláčka jednou bude :-) a poslední broskvoň Redhaven. U té mám ještě problém, že nevím zda ten vrchní výhon je terminál, nebo ten už byl ve školce ušmiknutý a nahradila ho jiná větev a jestli tedy i s ní pryč pokud chci mít otevřenou korunu.

velmi děkuji za rady a moc obdivuju, že stromům rozumíte, tak snad časem a léty praxe taky něco pochytím :-)

hezký den Vendy

letní jabloň
letní jabloň

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:22

Třešeň

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:22

broskvoň

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:24

broskvoň 

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:24

broskvoň terminál?

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:28

Teď se koukám jak jsem ošmikala broskvoň, vypadá, že jsem to vzala jako ta paní z příspěvku, jako by stříhala vlasy, ale vím, že se stříhá na vnější očko a celkově ty výhonky zakrátit tak o 1/3 až 2/3 délky. Je to správně?

deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 2.3.2014 9:36

V zásade správne, ale priskoro. Ja strihám broskyne (obidve) až počas kvetu.

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:44

Ikdyž ji budu vysazovat nyní? Čeká na dnešní usazení :-) Mám tedy počkat do květu?

host - 0.146 (?), 2.3.2014 9:45

A co s tím "rádoby" terminálem, nechal by jste ho nebo dal pryč?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz