Opad plodov letnej jablone Júlia

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?)
5.7.2012 16:04

To tedy nevím. Snad to může být suchem, obzvláště je-li stromek na slabě vzrůstné podnoži. Zralé plody také na stromku dlouho nevydrží.

Vřeteno Julie mám 13 let a nikdy jsem nějaký větší propad plodů před sklizní nezaznamenal. Jiná věc je běžný červnový propad plůdků. Ale je pravda, že asi 3 už větší plody, jsem pod ní včera našel také, ale to samé je letos u Jonagoldu a rané Hany.

Před týdnem jsem u Julie provedl zahoužvení dlouhých letorostů a odstranění těch konkurenčních. Pár plodů se již také začíná vybarvovat. Jsem z Podkrkonoší, Královédvorsko. U mne zraje od poloviny července.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 105.189 (?), 5.7.2012 9:29, zobrazeno: 3961x

dobrý deň, chcel by som sa spýtať čo môže byť príčinou opadu plodov letnej jablone odrody Júlia asi 2-3 týždne pred dozretím, keď jablká sú dobre vyvinuté, niektoré sa už aj vyfarbené a nie sú napadnuté obaľovačom, chorobami, bola urobená prebierka plodov a strom je v dobrej kondícii. U zimných odrôd jabloní plody neopadávajú. Lokalita južné Slovenko, môže za to priebeh počasia?

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 5.7.2012 16:04

To tedy nevím. Snad to může být suchem, obzvláště je-li stromek na slabě vzrůstné podnoži. Zralé plody také na stromku dlouho nevydrží.

Vřeteno Julie mám 13 let a nikdy jsem nějaký větší propad plodů před sklizní nezaznamenal. Jiná věc je běžný červnový propad plůdků. Ale je pravda, že asi 3 už větší plody, jsem pod ní včera našel také, ale to samé je letos u Jonagoldu a rané Hany.

Před týdnem jsem u Julie provedl zahoužvení dlouhých letorostů a odstranění těch konkurenčních. Pár plodů se již také začíná vybarvovat. Jsem z Podkrkonoší, Královédvorsko. U mne zraje od poloviny července.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz