Odrůda Lotos

Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 44.124 (?)
19.5.2008 18:10

Odrůda Lotos je odrůdou podzimní, s uchovatelností v přirozeném sklepě do prosince. Velice líbivého vzhledu, chuťově sladší. Nevýhodou dle mého názoru je krátká stopka díky které se větší plody vytlačují a padají. Další obrovskou nectností je obrovská náchylnost na padlí, dovoluji si tvrdit, že větší jak u Jonathanu. Díky tomuto jsem odrůdu zrušil. Jako lepší variantu bych doporučoval Lotos nahradit odrůdou Bohemia, která je na tom podstatně lepší chuťově i zdravotně a má delší uchovatelnost i z nížinných oblastí. Dále upozorňuji, že přijde na trh Top Bohemia, která dle majitele je tmavočervená a má údajně delší přirozenou skladovatelnost jak stávající Bohemia či Gold. To však nebude v příštím roce.

Milan Boštička

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 221.201 (?), 12.4.2007 18:41, zobrazeno: 16249x
Dobrý den, mohl by mi někdo specifikovat odrůdu LOTOS? Dostal jsem tento stromek a nevím co od toho mám očekávat a co pro něj udělat. Jsem v tom úplný laik, pěstitelem asi tak 2 dny :o). Předem děkuji za radu. Martin D.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 12.4.2007 20:23
Je to zimní jablko rezistentní na strupovitost, vydrží prý do února (to nemám ověřené). Pochází, tuším, ze Střížovic (Louda ml.), jedním z rodičů je pro mě neznámé jablko Otcovo

host - 140.153 (?), 16.4.2007 5:52
Děkuji za informace. S pozdravem, MD

Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 44.124 (?), 19.5.2008 18:10

Odrůda Lotos je odrůdou podzimní, s uchovatelností v přirozeném sklepě do prosince. Velice líbivého vzhledu, chuťově sladší. Nevýhodou dle mého názoru je krátká stopka díky které se větší plody vytlačují a padají. Další obrovskou nectností je obrovská náchylnost na padlí, dovoluji si tvrdit, že větší jak u Jonathanu. Díky tomuto jsem odrůdu zrušil. Jako lepší variantu bych doporučoval Lotos nahradit odrůdou Bohemia, která je na tom podstatně lepší chuťově i zdravotně a má delší uchovatelnost i z nížinných oblastí. Dále upozorňuji, že přijde na trh Top Bohemia, která dle majitele je tmavočervená a má údajně delší přirozenou skladovatelnost jak stávající Bohemia či Gold. To však nebude v příštím roce.

Milan Boštička

host - 200.188 (?), 3.6.2008 10:57

Otcovo je podzimni jablko vzhledove podobne na Matcino, ma jen lesklejsi slupku a vypada jeste krasneji. chutove za nim ovsem zaostava. Setkal jsem se s nim u nas na jedna zahrade, bohuzel o puvodu nic blizsiho nevim.

Ondra

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025