Kyselé odrůdy na štrůdl



host - 33.166 (?)
9.10.2015 21:01

Říká se, že neexistuje hloupá otázka, ale existuje hloupá odpověď.... Jasně, že se štrůdl dělá povětšinou z toho, co právě padá. A řešit jestli to má pektiny nebo nemá je věda, u nás taky jak začnou průsvitňáky, tak jsou to průsvitňáky, co jdou na štrudl, padají-li soudky, používají se ty, a podobně. Kdo má možnost mít Golden Del. a třeba nestříkal, nezbude mu než to nakrájet do štrůdlu a tak by se dalo pokračovat. Nicméně pán se ptal na kyselé odrůdy, ano, může rovnou začít průsvitným, protože sladké ani jako přezrálé rozhodně není. Použije-li Lebelovo, bude mít totéž upotřebení koncem září. Použije-li Strýmku nebo Zvonkové, přijde si na své v březnu dubnu. 

JK

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 33.166 (?), 9.10.2015 21:01

Říká se, že neexistuje hloupá otázka, ale existuje hloupá odpověď.... Jasně, že se štrůdl dělá povětšinou z toho, co právě padá. A řešit jestli to má pektiny nebo nemá je věda, u nás taky jak začnou průsvitňáky, tak jsou to průsvitňáky, co jdou na štrudl, padají-li soudky, používají se ty, a podobně. Kdo má možnost mít Golden Del. a třeba nestříkal, nezbude mu než to nakrájet do štrůdlu a tak by se dalo pokračovat. Nicméně pán se ptal na kyselé odrůdy, ano, může rovnou začít průsvitným, protože sladké ani jako přezrálé rozhodně není. Použije-li Lebelovo, bude mít totéž upotřebení koncem září. Použije-li Strýmku nebo Zvonkové, přijde si na své v březnu dubnu. 

JK

                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.106 (?), 10.10.2015 20:31

Občas se štrůdl nebo buchty dělají z polotovaru zvaného "řezy z jablek ve vlastní šťávě". A právě na výrobu tohoto polotovaru nejsou vhodné některé odrůdy, mimo jiné odrůdy moštové a odrůdy s nízkým obsahem pektinu.

Samozřejmě, dobrá hospodyňka si poradí s jakýmkoliv jablkem. Přidá více drti z piškotů, oříšků, rozinek a deficit pektinu dorovná sekanými křížalami, strouhanou kdoulí, pudinkovým práškem či čistým škrobem (maizena, solamyl,...). Nedostatek ve vyváženosti kyselin moje tetička řešila obvykle přidáním kompotovaných plodů černoplodého jeřábu (aronie) nebo angreštu.

                  
host - 234.206 (?), 10.10.2015 19:45

Zdravím. Takže kterou odrůdu třešinky by ste doporučil na dortíky, pane Vysloužil?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika