jakou jabloň do 650m n/m
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.68 (?), 1.9.2008 23:28
Krásně se nám rozhořela diskuze, nic proti tomu, ale se nějak chodí okolo toho podstatného, tedy jaká ochrana proti mšicím, když nechceme používat chemii. Taky by mne to zajímalo, občas s nimi docela bojuji.
Jinak někdy se taky docela divím, co všechno a čím vším se dá stříkat a to se tím spousta lidí na tomhle fóru ještě chlubí. Aniž bych chtěl podlézat, tak trochu mantinely tady udržuje jen pár lidí v čele s panem Vysloužilem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 2.9.2008 10:19
Mšice stírám a mačkám ručně. Je to drobet fuj, ale funguje to, pochopitelně to dělám jen tam, kde mšice škodí nejvíc - mladé a mnou požadované větvičky. Prostě tam, kde to vadí a kam se dostanu.
Velké stromky a keře neřeším, aspoň se nemusím trápit s probírkou, na rybízy kašlu, ty zarodí i tak dost a stejně je po sklizni prostříhávám tak, že na mě mšice nemají.Chce to obejít aspoň každý druhý den. A proti mravencům lepové pásy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 3.9.2008 6:51
Na mšice na růžích kupodivu funguje přítomnost levandule. Kupodivu proto, že to doporučují prodejci ve svých katalozích. Ale mám to ověřené. Růže, které mi vykvétají mezi keři levandule, neví, co je to mšice.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|