jak na vosy

host - 117.211 (?)
13.12.2008 10:59

ja odporucam pomiesat trochu piva octu a cukru a naliat to do pet flias a nechat kvasit osy si to najdu a utopia sa

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 161.138 (?), 21.11.2008 1:07

Také mám zkušenosti s vosami na všech stromech, ale nejvíce na Rubínu. K nim se přidružují sršni, nebo snad sršni jablko načínají první, a jakési kovově lesklé zelené mouchy jako masařky. Nechce se mi věřit, že by vám šly na Ontario, vždyť je na podzim tak kyselé, že jim nemůže chutnat. Je to jistě Ontario?

Pet lahve používám zavěšené na drátku za hrdlo. Žádné postranní otvory nedělám. Do každé lahve stačí decka piva. Žádnou extra značku. V Kauflandu někdy prodávají nízkalkoholické pivo za 1,90Kč. Zkoušel jsem ovocné šťávy, marmelády, víno, jablečný mošt čerstvý i nakvašený, ale celou tuto hostinu vosy vynechají a jdou na pivo. Praktikuji to tak, že obsah lahví alespoň jednou vypláchnu a nalíčím novou decku piva. Lahve věším na stromy včas, když začíná ovoce zrát. A ještě jeden poznatek se sršni. Také dělají velké škody. Ale každý si načne svoje jablko a létá do něj dokud nazůstane jen prázdná slupka. Když načaté jablko utrhnete, načne si jiné. To jsme s vnučkou vypozorovali při fotografování sršně na makro. Ještě jednu zajímavost: do těch lahví s jakoukoliv návnadou nejdou včely. Zdravím všechny diskutéry!    Pavel Skála

host - 42.106 (?), 22.8.2011 15:42

Letos stejně jako loni nám celou velkou úrodu hroznového vína šežrali vosy, sršni a mouchy. (Pustili se do hroznů ikdyž ještě nebyly sladké). Všude jsme rozvěsili pet lahve naplněné pivem, kompotem, šťávou - ty jsou tímto hmyzem přeplněné, ale stále je dost vos a ostatních aby se do hroznů pouštěli znova a znova. Jsme naštvaní a bezradní. Vínu se u nás zrovna tak dobře daří, neradi bychom se ho zbavovali. Děkuji za radu.

host - 185.19 (?), 22.8.2011 20:38
Včera som dal misku s kúskami bravčového mäsa nášmu kocúrovi von na trávnik. O chvíľu sa zlietli na mäso mäsiarky a hlavne osy! Mäso pod kusadlami ôs v miske doslova pred očami mizlo. Čo keby ste skúsili odlákať osy zo strapcov hrozna na misku odrezkov mäsa, do ktorých príp. zamiešate inertný (= bez zápahu) insekticíd? Paľo

host - 117.211 (?), 13.12.2008 10:59

ja odporucam pomiesat trochu piva octu a cukru a naliat to do pet flias a nechat kvasit osy si to najdu a utopia sa

host - 97.44 (?), 13.12.2008 17:48

...anebo stačí trochu naředěné ovocné šťávy...

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 13.12.2008 21:43

Tak s tou ovocní šťávou mám velmi prokazatelně špatné zkušenosti. Abych uštřil, tak jsem koupil lahev jablečného sirupu a naředil jej do lahví. Zatím co lahve s pivem se plnily hmyzem, tak do toho sirupu se utoplio tak jedna dvě. Asi poznaly, že je to nějaký průmyslově "umělý výrobek".

host - 78.114 (?), 23.8.2011 11:33
Nejlepší je jak už někdo psal směs piva+ocet+trochu ovocné šťávy. Do samotného piva mi lezou nejvíce sršni, do hlavně ovocné šťávy spíš muchy.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů10:02
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz