Jablůňka

host - 167.22 (?)
1.5.2011 20:07

Vezmu to odzadu:

1. Vadí to hodně.

2. Pomoci lze.

3. Otřepené konce kůry opatrně ostříhejte. Celou ránu zatřete štěpařským voskem nebo dobrým stromovým balzámem.

4. Nejspíš Vám ji srnečka neokousala. Spíše to byl srnec a na Vaší jablůňce si vytloukal paroží: Teď je právě ta doba - za zahradou v lese jsem viděl odřenou cca 2-3 cm silnou borovičku.

Ať Vám roste Vám přeje

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 204.163 (?), 1.5.2011 18:53, zobrazeno: 3862x

Dobrý den, mám dotaz, okousala mi srnečka kůru a z poloviny stromku, co s tím můžu udělat, lze pomoci, vadí to nějak???Moc děkuji Martin Kola

host - 167.22 (?), 1.5.2011 20:07

Vezmu to odzadu:

1. Vadí to hodně.

2. Pomoci lze.

3. Otřepené konce kůry opatrně ostříhejte. Celou ránu zatřete štěpařským voskem nebo dobrým stromovým balzámem.

4. Nejspíš Vám ji srnečka neokousala. Spíše to byl srnec a na Vaší jablůňce si vytloukal paroží: Teď je právě ta doba - za zahradou v lese jsem viděl odřenou cca 2-3 cm silnou borovičku.

Ať Vám roste Vám přeje

Josef.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 2.5.2011 11:39

Polovina obvodu kůry je množství, které zdravá jabloň pravděpodobně úspěšně zregeneruje a zahojí, byť za cenu mírného a dočasného zpomalení růstu. Udělal bych to, co radí p. Josef

host - 138.198 (?), 2.5.2011 22:29

Mne srny obhryzli v zime koru na mladej jablonke dookola kmena a to takmer odspodu az ku korunke, asi pred 4-5 rokmi. Podla jedneho clanku zo stareho ceskeho zahradkara som ranu omotal nastrihanou gumovou dusou z bycikla systemom ako ked oviazujete steparskou paskou, zacnete odspodu, jednotlive oviny sa musia prekryvat a pri ovijani gumu natahujete, aby dobre drzala.Spodnu a hornu cast mozete zaviazat motuzom alebo prelepit elektrikarskou lepiacou paskou.Do jesene sa pod gumou vytvorila nova kora, dost drsna a nevzhladna, no po 1-2 roku sa poskodenie nedalo poznat.Dnes je to velky rodiaci strom odrody Rubin.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci8:55
Filtrace kohoutkové vody0:28
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz