Jablon red delicius
|
|
 |
 |
PP. - Diamantový Zahrádkář (6678) - 128.44 (?) 27.3.2009 21:25
Mám jeden, asi Starkrimson, v 550 m. Plodí a dozrává pravidelně, strupovitost snesitelná. Ale - má nesmírně krátkou dobu konzumní zralosti. Zpočátku je jako beton, pak krátce poživatelný a okamžitě zmoučnatí. Ale tak, že to není skoro ani do štrůdlu. Málokdy je rok, že v dobré kondici přečká vánoce. Pamatuju si na Starkingy, dovážely se někdy v době před 15 - 20 roky. Kupoval jsem si jedno jabko, když jsem šel z práce. Bylo velké jak dvě pěstě, voňavé, šťavnaté. Mám rád tu chuť. Teď je ani v zeleninách, ani v marketech nevidím.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 19.208 (?), 27.3.2009 19:45, zobrazeno: 10729x
Prosim vas ma niekto skusenosti s touto odrodou?V obchodoch sa mi najviac paci tvarom aj chutou tato odroda ale neviem naroky na pestovanie.Sad mam v 450m/nm.Dakujem.Miroslav K.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6678) - 128.44 (?), 27.3.2009 21:25
Mám jeden, asi Starkrimson, v 550 m. Plodí a dozrává pravidelně, strupovitost snesitelná. Ale - má nesmírně krátkou dobu konzumní zralosti. Zpočátku je jako beton, pak krátce poživatelný a okamžitě zmoučnatí. Ale tak, že to není skoro ani do štrůdlu. Málokdy je rok, že v dobré kondici přečká vánoce. Pamatuju si na Starkingy, dovážely se někdy v době před 15 - 20 roky. Kupoval jsem si jedno jabko, když jsem šel z práce. Bylo velké jak dvě pěstě, voňavé, šťavnaté. Mám rád tu chuť. Teď je ani v zeleninách, ani v marketech nevidím.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 15.143 (?), 28.3.2009 7:52
pytam sa na red delicius preto lebo vydrzi dlhsie uskladnenie ale ak vyzaduje inu klimu ako u nas(beskydy) tak radsej nie.Poradte prosim odrodu ktora vydrzi az do jari konzumovatelna.Dakujem. Miroslav K.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář (165) - 119.49 (?), 28.3.2009 11:16
Pro tuto vlastnost jsem před dávnými lety Starkrimsony vykopal. Už asi tři roky mne zvyklává odrůda Red Cap. Začátkem letošního roku jsem byl u pěstitele, který má asi 200 kusů této odrůdy. Byla to katastrofa. V této době byla dužnina naprosto rozpadlá. Vedle ze skladu s řízenou atmosférou perfektní. Což mne utvrdilo, že pro samozásobení to nejde.
Milan Boštička
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.139 (?), 28.3.2009 19:56
som amater pestovatel - ovladam zakl, rez... atd . Polokmene Red Delicius a Golden delicius mi po 30 rokoch na podnoži A2 zacali robit problémy. Nadm výška vyssia - mensie plody chrastavitost v norme, pôda plytka hnedozem... Po kmeňoch sa mi kôra začala akoby roztvárať na rôznych oddelenych miestach a zacat la odlupovať a zostavalo po nej cierne lozisko, ktore dalsim opadom kory sa zvačšovalo. Vyrezaval som to do ziveho a zatieral, no po case sa opat vytvorilo to iste na inom mieste. Dnešny stav- ani jedna goldenka. co to bolo?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |