Honeycrisp



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1609) - 165.146 (?) 
15.12.2022 12:56

Stále častěji mají ovocnáři touhu tuto odrůdu pěstovat a touží po informacích.Bohužel se ptají na špatném místě.Dozvědí se pouze negativa.Nejčastěji dostávají informace typu nedozrává, při konzumaci se objevuje pachuť, nejsou sladké, trpí hořkou pihovatostí, alternují, nejsou pravé-PL atd.Zujalo mě, proč je takto hodnocena.Začal jsem webovat a nejsem tak naivní abych se orientoval pouze dle výroků pěstitelů a prodejců.Zatím se mě potvrdil pozdnější nástup do plodnosti, proklamovaná náchylnost na hořkou pihovatost zatím ne a to ani ve skládce.Zaměřil jsem se na zahraniční diskuze spotřebitelů k této odrůdě.Mají největší zkušenosti.Mnozí si stěžují na malou sladkost i na jistou pachuť.Zároveň však upozorňují že se tyto neduhy dříve nevyskytovaly a přisuzují tyto odchylky od velikosti plodů.Menší jsou kyselé s pachutí.Pěstitelé a prodejci zřejmě zneužívají předčasného vybarvení této odrůdy a podtrhávají za účekem zisku.Nejsou zrovna levné.Kvalita tedy záleží na velikosti plodů (probírka),nepodtrhávat i když vybarvení plodů láká sklidit.Kvalitních plodů zřejmě nedosáhnete naroubováním do starších polokmenů a vysokokmenů.Letos jsem klidil 30.září v n.m. 470 m.Plody velké, kvalitní, šťavnaté, sladké a z poslední ochutnávky se dostavuje i solodní příchuť.Závěr: Klidně vysaďte a dodržujte pěstební zákonitosti.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1609) - 165.146 (?), 22.12.2022 13:26

Po 14 dnech další ochutnávka.Taková drzost, ono to jablko je opravdu výborné.Malé puntíky na slupce způsobeny kroupami.Hořká pihovatost žádná.Další degustace asi v půli ledna.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)





Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1609) - 165.146 (?), 8.10.2023 22:26

Honeycrisp - 2023 - štíhlé vřeteno

Letošní úroda na úrovni té loňské.Čekal jsem vzhledem k velikosti vřetene více.Tato odrůda si dává načas.Takto mě napínal v počátcích Orion.Potom se usadil a úrody nyní pravidelné.Však ono to příjde a Honeycrisp mimo chuťových vlastností které jsou neoddiskutovatelné splní také ty množstevní.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Honeycrisp
Honeycrisp



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1609) - 165.146 (?), 26.2.2024 16:56

Sotva jsem po čtvrt roce klepl do klávesnice hned jsem byl prolustrován. Na první našlápnutí. To nepochopíš.Včera jsem dovezl ze zahrady poslední Honeycrisp a dnes ochutnal viz příloha.Pár let prověřuji kvalitu této odrůdy a podle toho také vypadaly mé příspěvky. Během té doby mě začaly plodit jiné odrůdy a v kontexu s touto realitou se také měnil postoj k této odrůdě. Dnešní degustace potvrdila hustou, ostrou a šťavnatou dužninu ale sladkosti trochu ubylo. Kdo má rád tyto vlastnosti ať si ji klidně pořídí ovšem já preferuji výraznou aromatickou a ovocnou příchuť kterou tato odrůda zrovna neoplývá.Dozrávající nové odrůdy jsou lepší. Honeycrisp musí těmto odrůdám ustoupit.Ponechám dvě spodní patra vřetene pro manželku která preferuje ostrou a šťavnatou dužninu.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Honeycrisp
Honeycrisp

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1750) - 168.103 (?), 26.2.2024 18:43

Myslím si, pane Mičurine, že si to vysvětlujete příliš negativně. Já to vidím tak, že o téhle odrůdě, jak roste, jak se chová, jakou má chuť, atakdále, toho zatím mezi amatérskými pěstiteli nebylo napsáno mnoho a tak každý příspěvek k téhle odrůdě je o to cennéjší. Myslím si, že i když do zahradaonline nemáte v úmyslu přispívat, neznamená to, že by si tamní členové vaše příspěvky neměli zájem přečíst. Nechci se vás dotknout, tak mi promiňte, ale já osobně bych otisknutí Vašich poznatků na jiném fóru na Vašem místě bral jako poctu k mé práci a k mým zkušenostem a ne jako lustraci. Walter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 116.175 (?), 26.2.2024 18:44
Které novější odrůdy máte na mysli? Pro inspiraci. Děkuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1609) - 165.146 (?), 27.2.2024 10:21

Pane Waltře v čem jsem negativni když popisuji svůj osobní dojem na Honeycricp.Prostě mě nesedí její příliš tvrdá a ostrá dužnina.Kandidátem na částečné přeroubování bylo také Cameo.Ovšem její druhá kvalitní úroda mě přesvědčila aby volba padla na Honeycrisp.Můj neviný příspěvek však vyvolal na online reakci a kopírování mých předchozích příspěvků vytržených z kontextu debaty.To mám brát jako poctu pokud se mě někdo snaží znevěrohodnit? Nechci k nim patřit a nikdy nebudu. Jen si připomeňme jak zametli s panem Ambrožem.Dovolil si mít jiný názor na Admirál.Okamžitě napaden a když se bránil byl okamžitě správcem stránek vymazán. A to byl pan Ambrož slušný.Tomu se nedá říct debata.To je diktát jediné pravdy. Neberte to prosím osobně ale chtěl jsem Vám osvětlit jak já vnímám jejich působení. Ještě mám rovnou páteř a nemíním se zúčastnit patolízalského poklonkování.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1609) - 165.146 (?), 27.2.2024 11:39

Pane 116.175 včera jsem uvedl tři odrůdy keré oplývají vynikající kvalitou s osobitou ovocnou příchutí.Z posledně otestovaných podmínky splňují ještě odrůdy Jazz, Wellant(fantazie),Briliant, Andera, Rubelit, Deliga, Larisa, Šarlota,.Ostatní jsou ještě v testech, některé ještě nazaplodily a další budu teprve roubovat. Člověk stále hledá, může se i zmýlit a hledá dál aby uspokojil své chutě.Naznačil jsem co vyhledávám ale nebráním se ani méně výrazným příchutím ale příjemně se konzumující jablíčka.Málem jsem odepsal Cameo (viz dnešní foto) ale letos mě přesvědčila o své kvalitě.Sice méně aromatická chuť ale příjemná nevtíravá sladkost, křehká dužnina a skvělá šťavnatost.Jak se říká, i muži mají své dny a je velmi příjemné pokud vlezete do lednice a můžete si zvolit jaká chuť má zrovna prioritu.A o tom je ovocnařina a ne otom jestli je něco údajně rezistentní nebo není.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Cameo
Cameo
Cameo
Cameo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10100) - 70.240 (?), 28.2.2024 11:00

Pana Ambrože neznáme. Na tomto fóru zřejmě nevystupuje. Kdo si už "vlastnoručně" vypěstoval Admirály, tak musí dát za pravdu vší té chvále, která kolem této odrůdy panuje. Ovoce jako přímo utržené ze stromu v této kvalitě vydrží po mnoho měsíců. Pokrok, který nebyl u jiného ovocného druhu zatím dosažen. Snad se mi v budoucnu podaří dopěstovat více plodů. Honeycrisp mám naroubovaný také, ale zatím neplodil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 188.187 (?), 28.2.2024 14:45

Pana Ambrože (alias 233.16) moc dobře známe, třeba z diskuze o roubovácích:

https://www.zahrada.cz/forum/ruzne/roubovaci-nuz-492017/?kotva=roubovaci-nuz-492064

Zřejmě proto byl některý "slušný příspěvek", jak je p.Mičurin označuje, tohoto pána smazán. Nikoli však o Admirálu, jak se snaží pan Mičurin, notorický lhář a fanatický bojovník proti MV a IH. Pan Ambrož, když se tam podívám, diskutoval v několika úplně jiných tématech:

https://zahrada.online/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&author_id=81

Aby to bylo uvedeno na pravou míru - každý, kdo boj pana Mičurina sleduje, si pamatuje, jakých lží a sprosťáren použil proti MV, IH a dalším. Následně samozřejmě adminem smazaným. I to je jeden z důvodů, proč odtud odešli. A ani dnes se neštítí o nich dál lhát a napadat je, i když už mu ustoupili, odešli jinam a kašlou na něj.

Pane Mičurine, očekávám, že svoji lež dokážete vyvrátit a napíšete, o čem pan Ambrož ve svém imaginárním příspěvku ohledně Admirálu psal, když víte, že něco takového psal, že to bylo slušné a že mu to bylo smazáno.

Stejně tak bych očekával, když to tu tak rozebíráte a kritizujete, co o vašich příspěvcích ohledně Honeycrisp kdo na onom fóru řekl negativního? Nad vámi fakt zůstává rozum stát, z čeho všeho dokážete vykřesat nenávist.

Vaše útoky plné nenávisti už nejsou nic víc než trapnost, která tomuto fóru jen škodí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika