drtič ovoce

f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 51.120 (?)
9.4.2010 1:01

Za 42 měsíců žádná odpověď ke konkrétně dotazovanému drtiči ovoce SHARK FRUIT. Též bych s vděčností uvítal vaše názory na tento drtič. Nabízené válcové drtiče s trny (promiňte, jestli se blbě vyjadřuji), na ruční pohon nebo na pohon vrtačkou se mě zdají málo výkonné a dosti drahé. Potom ještě existuje stejný, ale výkonnější typ na pohon elektromotorem, ale za podstatně vyšší cenu (studoval jsem to na netu minulý rok, takže již jen hádám - 6,5 tisíce?). Ceny drtiče ovoce Shark fruit se pohybovali na netu různě, od 8.900 do 9.900 Kč. Cena tedy vysoká, ale je to výkonné, provedení nerez, krytá ložiska, bezpečné, celkem skladné, omyvatelné proudem vody (jen do spodní části umístěného a zakrytovaného elektromotoru nesmíte nastříkat vodu). Nakonec jsem ho koncem září koupil za tu nižší cenu v Hranicích na Moravě. Prozatím jsem s tím drtil jen hrušky do kvasu. Výtěžnost hruškovice určitě stoupla. Zatím však nemám žádný lis na ovoce, tak nemám odzkoušené, jak půjde lisovat jablečná drť a jaká bude výtěžnost. Hrušky byly již měkké až poloměkké konzistence, tak z toho lezla jemná drť až kaše. U jablek předpokládám, že to bude hrubší. Možná až se otupí nože, tak to bude akorát. Toť mé skromné zkušenosti s tímto žralokem.

Podělte se prosím o vaše zkušenosti a popřípadě mi dejte dobrý typ na nějaký lis.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
jiri.k - (1), 3.3.2002 12:39, zobrazeno: 73670x
Sháním drtič ovoce před moštováním.Prosím doporučte,kdo prodá ,kdo vyrábí.děkuji

host, 23.1.2003 11:44
Podívejte se na http://sweb.cz/lis_ovoce/

host - 233.55 (?), 13.10.2006 13:41

Jeden typ drtiče ovoce vyrábí společnost Vares a.s. (Mnichovice) - http://www.vares.cz

host - 23.168 (?), 23.10.2006 23:41

Prosím Vás,  máte někdo zkušenosti s drtičem ovoce z VARESU v Mnichovicích. Označení drtiče je shark fruit. Díky za odpověď. Jitka Š

host - 85.27 (?), 30.11.2006 14:50
Tenhle konkrétní typ neznám, ale mám 25 let starý rotační drtič, který vyráběl LET Kunovice, je na stejném principu. Výhodou je velmi rychlé snadné drcení, nevýhodou nestejná velikosti drtin - menší část na kaši. U tvrdých jablek to nevadí, moučná jsou téměř nelisovatelná. Výtěžnost lisování je asi o 10% nižší než u "zubatých" drtičů, úspora  času a námahy za to ovšem stojí.

host - 122.179 (?), 30.4.2009 19:41

Nevýhodou drtiče z LETu je zanášení těsnicího kroužku na hřídeli motoru (nečistotami, pískem a pod.).Motor umístěný nahoře je daleko výhodnější.

host - 69.191 (?), 6.4.2010 8:32
Taky mám ten drtič z LETu (dar) - dobrá řemeslná práce, ale chci se zeptat, mám jen ten rovný nůž, ten ohnutý jsem nedostal, nevíte jestli tam nepasuje nějaký z jiného drtiče?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 6.4.2010 11:34

Mám oba nože, rovný i zalomený. Používám ale jen ten rovný, ten zahnutý sekal jabka na úplnou kaši. Někam jsem jej založil, ani nevím kam, ale neschází mi. Řekl bych, že slouží na přípravu šrotu nebo tak něco.
   Vzhledem k tomu, že se upíná jednoduchým navlečením kruhového otvoru na hřídel, neměl by být problém jej vyrobit. K čemu ale...

f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 51.120 (?), 9.4.2010 1:01

Za 42 měsíců žádná odpověď ke konkrétně dotazovanému drtiči ovoce SHARK FRUIT. Též bych s vděčností uvítal vaše názory na tento drtič. Nabízené válcové drtiče s trny (promiňte, jestli se blbě vyjadřuji), na ruční pohon nebo na pohon vrtačkou se mě zdají málo výkonné a dosti drahé. Potom ještě existuje stejný, ale výkonnější typ na pohon elektromotorem, ale za podstatně vyšší cenu (studoval jsem to na netu minulý rok, takže již jen hádám - 6,5 tisíce?). Ceny drtiče ovoce Shark fruit se pohybovali na netu různě, od 8.900 do 9.900 Kč. Cena tedy vysoká, ale je to výkonné, provedení nerez, krytá ložiska, bezpečné, celkem skladné, omyvatelné proudem vody (jen do spodní části umístěného a zakrytovaného elektromotoru nesmíte nastříkat vodu). Nakonec jsem ho koncem září koupil za tu nižší cenu v Hranicích na Moravě. Prozatím jsem s tím drtil jen hrušky do kvasu. Výtěžnost hruškovice určitě stoupla. Zatím však nemám žádný lis na ovoce, tak nemám odzkoušené, jak půjde lisovat jablečná drť a jaká bude výtěžnost. Hrušky byly již měkké až poloměkké konzistence, tak z toho lezla jemná drť až kaše. U jablek předpokládám, že to bude hrubší. Možná až se otupí nože, tak to bude akorát. Toť mé skromné zkušenosti s tímto žralokem.

Podělte se prosím o vaše zkušenosti a popřípadě mi dejte dobrý typ na nějaký lis.

f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 51.120 (?), 9.4.2010 1:05

A doufám, že nesklouznem k tématu, jestli se ten jablečný mošt nebo ta hruškovice vyplatí.

FR

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025