Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jsem fanda starých jabloní, zejména odrůd. Jsou to dvě různé kategorie pro diskuzi. Odrůdy mohou být věčné, pokud je někdo bude uchovávát. Stromy - podnože jsou jen momontálním stavem podléhající módě.  Na začátku minulého století, kdy se vysazovaly sady nebo aleje byly podnože jiné a nyní jsou rovněž jiné. Záleží jen na tom, kolik let se současný ovocnář bude to koníčku věnovat.  Podle to zvolí podnož. Dnes je obrovský výběr, a záleží na účelu pěstování.

Mám stejný problém, jako většina diskutujících a to je stáří. U nás na Těšínsku je je mnoho srarých sadů, ale ty fungují jen do momemtu odchodu sadaře. Pak má všechno rychlý spád a diskuze jsou zbytečné. Jak jsem naznačíl v úvodu, sbírám staré odrůdy jabloní a hrušek z našeho regionu. Dokonce jsem se podílel na vydání katalogu starých odrůd jabloní pěstovaných na obou stranách česko-polské hranice. Sbírám jen ty odrůdy, které pěstují nebo vín kde se nacházejí. Takto v současné době evidují kolem 40 odrůd jabloní.  Vladislav

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika