Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ad Petr z H.: Pár poznámok v Vášmu príspevku.

- Lienky ázijské nezanechávajú pach na ovocí (ako Vy píšete), ale     poškodzujú pachom kvalitu vína (k tomu dochádza v procese spracovania   hrozna - viď foto 1). Je to dané počtom lienok, ktoré sa v strapcoch   nachádzajú - viď foto 2. A tých ázijských sú naozaj mraky.

- Pre vinohradníka resp. vinára je vyrobenie nekvalitného (páchnúceho)     vína problém existenčný, pretože ho nepredá (alebo len raz) a nemá z čoho   žiť.  Keďže ako striedmy (wink) konzument kvalitného vína som v kontakte s viacerými vinármi, viem že tento problém nie je vôbec taký malicherný, ako ho vidíte zo svojho pohľadu. Sú tomu už dokonca venované aj vedecké štúdie.

- To, že Vy o tomto probléme počujete prvý krát, ešte neznamená, že daný problém neexistuje (parafrázoval by som legendárny výrok Bolka Polívku na adresu Ivany Chýlkovej vo filme K.H.G-T: " Však vašu ****  sem taky neviděl, a věřím že ju máte"). 

- Lienky mám rád, tiež som v prvom rade ovocinár-amatér a ich pomoc si cením a vážim, ale masívne rozšírenie ázijských lienok má okrem nesporných benefitov na jednej strane aj svoje negatívna na strane druhej. Samozrejme, kto akú dôležitosť tomu či onomu prikladá, je na každom jednotlivcovi. Váš názor Vám neberiem, prezentujem ten svoj. To že sa nezhodneme je normálne, teší ma že polemika je vedená bez zbytočných invektív a urážok, pretože na tomto fóre to nie je až takou samozrejmosťou. 

IH 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika