Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den všem.

Prosím poraďte jak prořezat jabloňe viz obr. Stromy jsem koupil loni s domem, nevím si s něma rady.

Ta první je vysová asi 6m a průměr kmene asi 45cm, ta druhá je menší. Odrůdy jsou různé, větší má jablíčka červené malinké a je jich mnoho,  několik stovek kilogramů, chutově jsou moc dobré, dozrává někdy v září. Druhá má jablka větší zeleno červená, více moučnatá, dozrává dříve a není jich tolik. Jablka mají mnoho červů - asi obaleč. Obě stáří asi 20let.

Reším hlavně tu velkou protože je dominantou zahrady a líbí se mi. Jablka díky velikosti nejsou k užitku, alkohol nepiju a moštování kvůli vysoké červivosti se obecně nedoporučuje.

Jelikož nevím o stříhu nic, nechci to pokazit. Teleskopický řetězový prořezávač větví mám ale ta výška těch vlků je šílená, řezat na žebříku je o úraz. Lze hlavní větvě zkrátit nějak podstatně spíše níže? Nebo mám odstranit vlk po vlku z koruny a objednat si na to jeřáb, plošinu nebo 2,5 metrového chlapa? Nemohl by někdo z Vás kdo se v tom vyzná, někdo chytrý a šikovný poradit mi třeba do fotek nakreslit kde to zkrátit?

Nějakou dobu už na internetu studuji zkracování, ale stále je to pro mě španělská vesnice, klobouk dolu před odborníky, nečekal jsem že to bude tak složité.

Děkuji Olda

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika