Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobruška: Vhodné podpníky budú MM106,MM111,M25,A2.

K odrodám: Ja mám záhradu v diametrálne odlišnej oblasti (teplá nížina, dostatok slnka, kvalitná pôda), takže cennejšie pre Vás budú rady od pestovateľov ktorí záhradkárčia v podobných podmienkach ako sú tie Vaše. Predsa len pár poznámok: Radšej Ametyst než Júliu. Rubinola je výborná, ale náročnejšia na rez a vo vyššej polohe na bujnejšom podpníku môže časom zdrobňovať plody - toto veľmi závisí od správnej agrotechniky. Admiral je tiež moja srdcovka, ale nie som si istý že vo Vašej polohe bude dozrievať. Jemu bujnejší podpník vyhovuje. Vysočina bude zrejme Vašou srdcovou záležitosťou, túto odrodu nepestujem, ale ako kvalitné jesenné jablko by som Vám odporučil Merkur. Jeho veľkou výhodou je mimoriadne dlhé "konzumné okno" - u mňa ho oberám väčšinou začiatkom septembra a v pivnici mi vydrží v kvalitnom stave minimálne do februára. Alternatívou k Rubinole by mohol byť Rubín, Bohemia alebo Gold Bohemia - tie sú kvalitné aj v drsnejších podmienkach a aj keď nie sú deklarované ako tzv. rezistenty, chorobám sú dosť odolné. 

K tej "rezistencii" - na mnohých miestach a u mnohých odrôd je už odolnosť na chrastavitosť (strupovitost) takzvane "prelamovaná" niektorými kmeňmi Ventúrie, takže sa môže stať že aj tieto tzv.rezistenty ňou u Vás budú trpieť. To ale uvidíte v praxi - treba vyskúšať ako to bude vyzerať bez postrekov fungicídmi a následne sa podľa výsledku zariadiť.   IH

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika