Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to zkrátka trochu věda a hlavně naslouchání přírodě. Jinak se řeže strom, u kterého chci podpořit růst, tam je nutný hlubší dřívější žez, že? Ale staré zmlazené stromy a jabloně, které mají bujný růst - čím později, tím lépe. Avšak jsem se opravdu bála řezat v plné míze, jak tady pan Standa píše. Řezala jsem na přelomu bžezen duben, ale vlky stejně narostly. Letos to u starých zmlazených jabloní na tátově zahradě opravdu zkusím posunout.

Stanislav tady skutečně asi ťuknul hřebíček na hlavičku, protože ty tátovy zmlazené jabloně rodí o hodně méně, než moje, které jsou obsypané jablky.

U nás ve městě pánové zahrádkáři - důchodci, stříhají jabloně moc brzy (asi jsou po zimě už nedočkaví) wink nebo dají na většinu odborných knih...

Na mé zahradě mám jabloně letité, nezmlazované, stříhám také od konce bžezna nebo v dubnu a plodí bohatě, vlky moc nemají. Jen Melrose má k bujnějšímu růstu sklon a ten tedy stříhám nejpozději. 

Opravdu děkuji za krásné vysvětlení. Nechci těm starým stromům ubližovat a stříhat je každý rok na "foxteriéra"  a myslet si, že je to správně. A zasmějete se, když se táty lidi ptali, kdo mu stříhal stromy, že jsou dobře ostříhané a jestli to prý byl sadař... většina lidí razí tuto metodu řezu, ale strom reaguje špatně takže že to správně není.

I já to vidím ve spoustě zahrad se starými stromy, jak to lidi mydlí a jak jsou na podzim jabloně samý vlk - asi celoplošný problém.

Mé ponaučení - Je nutné se hluboce zamyslet, vnímat jak strom reaguje a podle toho se řídit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika