Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tuto konkrétní knihu (ani její první vydání z roku 2010) jsem nečetl. Jisté je že řešíme specifický případ nápravy zmlazeného stromu. Žádná kniha nemůže jít do takové podrobnosti, aby při ekonomickém rozsahu díla řešila takovéto excesy  (bohužel v zahrádkářské praxi dosti rozšířených) jako je zklidnění zmlazeného stromu uvedeného do juvenilní neplodnosti.

Ale divil bych se, pokud by v knize vypadla zmínka, že potřebujeme-li podpořit vegetativní růst (případ zakládání korunky, prvotní zmlazovací řez) tak řežeme v prvních 2/3 doby vegetačního klidu a pokud potřebujeme podpořit tvorbu generativních struktur, tak řežeme v poslední třetině doby vegetačního klidu (prakticky je to období, kdy už je termín roubování a očkování na bdící očko.

SfK

PS: mám v plánu přečíst si tuto: Sus, J., Nečas, T. 2011. Řez ovocných dřevin (Současné způsoby a trendy tvarování a řezu ovocných stromů a keřů s četnými a názornými barevnými fotografiemi)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika