Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chybami se člověk učí, ale důležité je, aby si uvědomil, že tu chybu dělal. Nedaleko od nás bydlí mladík v "mamahotelu". Jeho otec před tím než umřel zmladil stromy. A od té doby mladík v prvních teplých březnových dnech ořeže všechno neplodné vlkaté dřevo a strom se snaží toto nahradit. Kam se hrabou rychlerostoucí topoly na jeho jabloně. Z osmi jabloní má každoročně kubík štěpky (před štěpkováním hromada 3×3×2 m). Za 12 let se nepoučil...

Někdo má šanci, jeden strom říznout podle svého, jeden nechat bez zásahu a na ostatních ořezat jen to suché či jdoucí do převisu pod úhlem větším než 30° (tedy 1H : 2D a strměji dolů). U jednoho z nich může místo čekání na to, až plody svislé výmladky ohnou a tyto sám úvazkem ohnout do strany tak, aby šly mírně nahoru (např 1H:1D a vodorovněji).

Vy máte šanci rozhodnout se pouze pro jednu z možností. Jen jednu z nich máte možnost odzkoušet letos = nedělat nic a jen pozorovat co dělá strom. Takže vemte pilu a tu šanci rychle zahoďte, než bude pozdě. Jen tak se nejrychleji dopracujete do fáze, kdy jdinou opravou chybného postupu bude "klínový směrový zářez a hlavní řez na oddenku".

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika