Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vista Bella (M9) - zkusím to i když fotka někdy klame.Ze snímku je jasné, že boční obrostové větve jsou již dvouleté a na hoře po řezu vidličkové rozvětvení letošních přírustků (letorostů).Jako měřítko můžeme použít prodejní štítek.

Vřetenový zákrsek - Nevím jak jsou boční dvouleté vetve pružné ale jejich délka je asi 15 cm.Vzhledem k jejich tloušťce, což je asi 60÷70% tloušťky kmínku by bylo ohýbání těchto větviček dost riskantní.Zlomení větve nebo i kmínku.Pokud by jste to chtěl zrealizovat, vyberte dvouletou větvičku s nejmenšín odklonem od kmínku.Kmínek zafixovat k opoře úvazky na straně ohýbané větvičky.Na protilehlou stranu zarazit pevnou oporu a větévku k ní ohnout (postupně) k vyrovnání s kmínkem.Ostatní větvičky odstranit a vyvázanou větévku zakrátit ve dvouletém dřevě na 5÷6 pupenů.

Kotlovitá korunka - Přikláním se k této variantě.Prostě obvodové větve zakraťte ve dvouletém dřevě asi v polovině na pupeny ven z korunky přibližně ve stejné výšce.Vzhledem k výsadbě a podnoži M9 potřebujeme redukovat velikost korunky vúči kořenům.Bude se to zdát drastické (zůstanou asi 8 cm čípky) ale nutné pro energii vysazeného stromku k vytvoření letorostů na ponechaných čípcích.Letošní přírustky v horní části korunky jsou dle mého názoru nevhodné zvláště při výsadbě.To jsem se ale rozkecal.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika