Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

K "Chuti dle kyselosti" myslím není dál potřeba dodávat něco dalšího. V Holovousích jsem také nebyl. Mohu jen přidat pár mých osobních názorů k bodovému ohodnocení které vyplývají z výsledků a ke zmiňované odrůdě Angold.

Podle vodítka pro subjektivní hodnocení, pro celkovou chuť odpovídá 7 bodů chuti s popisem "dobrá" a 9 bodů pro chuť s popisem "výtečná, harmonická". A protože vítězná odrůda Meteor dosáhla "jen" 7,29 bodu, mohu z toho vyvozovat, že v ČR neexistuje odrůda nebo nelze vypěstovat odrůdu, na které by se větší počet hodnotitelů shodl v tom, že má vynikající harmonickou chuť, nebo že se jí alespoň přibližuje.

K odrůdě Angold se kterou mám osobní zkušenost, bych chtěl dodat tolik, že kdyby ji měl v 60-tých letech min.století můj otec, nemusel bych se jako dítě ošklíbat nad nepoživatelně kyselými Ontarii a drobnými Jonathany, ze kterých bylo navíc nutné nejprve vykrájet černé skvrny. Jak jsem se osobně přesvědčil, tak Angold je zimní odrůda bez zvláštních nároků jak na půdní a klimatické podmínky, tak na chemické ošetřování. Navíc je plodná a dává velké a pěkné plody s dobrou chutí, kterou jsem si právě pochvaloval v prvním týdnu tohoto roku.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika