Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Výskyt pihovitosti je kromě dalších faktorů nepřímo úměrný násadě plodů. Pokud je na stromku pár velikých plodů, je pihovitost vždy horší, s velkou násadou klesá. Domnívám se, že to souvisí i s fyziologickým stavem stromu, který je zase odrazem mnoha faktorů (podnož, míra řezu, hnojení, půda, zálivka, jedinec...).

viz Agrobio: Převážně se vyskytují v kališní části plodů a na straně vystavené slunci. Porucha se vyskytuje od počátku dozrávání a to zejména na mladých, bujně rostoucích stromech s malou násadou velkých plodů.

Příčinou této poruchy je relativní nedostatek přijatého vápníku, který se nejvíce projevuje na těch částech rostlin, které jsou co nejvíce vzdáleny od kořenů, tedy na vegetačních vrcholech, na plodech nebo na okrajích listů. Tato porucha je podporována nadbytkem dusíku nebo i draslíku v půdě, kyselými půdami, nedostatečnou závlahou, ale naopak i přemokřením půdy.

http://bmprofit.cz/jablon.php

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika