Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

Oulinskou a Ontario mám raději, než Zelenou ringli, jsou větší, odlolnější a netrpí sviluškou. I chuťově mi vyhovují víc.

Čačanska lepotica je dobrá, chtná mi, Čačanskou najbolju jsem vyhodil, protože se vyholovala a plody mi nechutnaly, byly stále tvrdé a podprůměrné chuti.

Z ranných mám Ruth Gerstetter, chutná mi, stejně jako Opál, který je trochu pozdnější, nemám výhrady.

Z pozdních mám Valjevku, Domácí a Gabrovskou, domácí má menší plody, ale vydrží dlouho na stromě, chuťově mi vyhovují všechny 3.

Pak mám President, což je výborná, ale na teplo a slunce náročná pozdní švestka. Chuťově je výborná a vzhledově lákavá. Ale pokud není teplé září, pak není moc dobrá a tuším 2014 mi defakt nedozrála. 2015 byla skvělá a výborná.

Z hrušek preferuci Clapovu červenou, je nenáročná a kavlitní letní odrůda. Mám i Alfu, ale je drobnější, sice rannější, ale přijde mi, že rychle přezrává. Ale jinak je chuťově dobrá.

Z podzimních mám Konferenci, s tou jsem nespokojen, nevím proč, prostě se mi nedaří, plody praskají, nebo opadávají, nebo nedozrávají, vadnou, asi chyba u zahrádkáře :) Chválím si Hardyho - nenáročná, velká, chutná...

Z pozdních mám Dicolor - je malá i přes hnojení a zalévání, nasadí a plůdky opadávají a jsou opravdu malé - asi chyba zahrádkáře...

Jana je veliká a dobrá, ale zase má takovou divnou tuhou slupku, nevím, proč.

Bohemika je výborná, zimní odrůda, krásné i větší plody, chutné, doporučuji.

Pak mám ještě Sterkmanovu, Evu Baltet, Thiriotovu, Jeane de De Arc, Dielovu, Děkanku Robertovu, Solanku, Lucasovu - spíš ze sběratelského hlediska - zatím menší stronky, ještě neplodí. Ale děkanka Robertova moc nerote. Zato Jeane de Arc, Dielova a Lucasova rostou bujně...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika