Rád bych se zeptal, jestli máte zkušenosti s Gustavovo trvanlivé, Watervlietské mramorované, Vilémovo, Boskopské. (Hájkova muškátová reneta, Coxova oranžová reneta, Hvězdnatá reneta, Zvonkové, ty jste ve vlákně již popsal). Z hlediska chuti, vůně, odolnosti chorobám a délky skladovatelnosti. Jen navíc ještě otázku, proč již ne Zvonkové. Nemám s ním zkušenosti, jen v popisu mne zaujalo odolností k strupovitosti a prý extremní délkou skladovatelnosti. Prý se dá konzumovat ze sklepa ještě v květnu. Tou dobou už jiné nejdou (nebo nevím jaké jiné by šly; někdo tvrdí Idared, který je snad zase náchylný na strupovitost). Proto jsem si říkal, že Zvonkové bych možná zkusil doplnit na dobu, kdy ve sklepě už nic není. Ale jak hodnotíte ty ostatní odrůdy? Předem děkuji. Petr Kvíčala