Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Odrůda Kanzi je klubová odrůda školky Nikolaj v Belgii. Jde o křížení Gala x Breuburn. Plody střední velikosti. Chuť výborná,  jedná se o moderní odrůdu s velice pevnou, chruplavou dužninou s dlouhou dobou skladovatelnosti. Vydrží mi do května. Jedná se však o odrůdu značně náročnou na délku vegetace. náročnější jako Golden Delicius. Ale poslední dva roky byly teplé, takže u mne v Krnově 330 m vyzrála. Ale sklízel jsem ji po 20. říjnu. Pozor, není resistentní ke strupovitosti.

     Novozélandská odrůda Jazz  / Gala Royal x Breuburn/ je rovněž klubovka. Také trpí strupovitosti. Její chuť je opět výborná, dužnina tvrdá, chruplavá, dlouho skladovatelná. Má velmi zajímavý buket. Žel je ještě náročnější na teplo a u mne je drobná, ať se snažím sebevíc.   A musím dát za pravdu Miloši Vysloužilovi. Admirál obě odrůdy předčí. Je větší, chutnější. Rovněž dlouho skladovatelný s pevnou chruplavou dužninou a navíc zatím absolutně resistentní ke strupovitosti. / Polygenně založenou /.A navíc je to česká odrůda. U mne je to už dlouho chuťovka č. 1. Neznám ani žádnou zahraniční, co by mi více chutnala. Má dle mne dva nedostatky. Krátkou stopku, takže se vytlačuje. Je nutno udělat probírku a v okolíku nechat max. dva plůdky. A silně trpí fyziologickou skvrnitosti dužniny, zejména v prvních létech, kdy bujně roste.

Miroslav Přasličák

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika