K tomu dodám že letos jsem ochutnal dva Topasy jeden byl z výprodeje z velkoskladu a ten byl docela dobrý a druhý z tržnice od domácího pestitele tak ten byl hodne kyselý, tady tvrdíte že je treba čekat do jara ale o Topazu se píše že je konzumovatelný od listopadu, prosince.Ale tedy počkám.
Pro nekoho ze severuje i kyslé jablko muže být dobré dobré když lepší nemá.To my pripomína udalost když jsme byli na Orave a byli tam na strome ješte nezralé kyselé slivky a ty oraváci je jedli a chválili že jsou dobré, chudáci nikdy nejedli prezrálou slivku a možná je to podobné s Topazem ale když pan IH tvrdí že je Topaz dobrý po dostatečném odležení tak treba asi jen čekat.
Na druhé strane to má výhodu že se nemusí kupovat drahé citrony.
Když se Topaz prodáva jako strom i v Rakousku tak na tom neco bude, možná to tam zanesli jenom naturalizovaní češi.