Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji Vám moc za rychlou reakci, tak je Delikates MŇAM objednán :). Jen doufám, že bude konzumní nebo alespoň nějaká zralost opravdu již v té mezeře během září, jak deklaruje prodejce ("Plody se sbírají začátkem září."). Tedy mezi Allegro a Rubinolou.

Trochu v pojmu "konzumní zralost" tápu. Například Rubinolu jsem si koupila na základě výborných, dle mě zralých plodů, prodávaných v zahradnictví (u Berouna) něco po 10. říjnu. V listopadu ty zbylé v papírovém pytlíku na balkoně mi připadaly již trochu se ztrátou chuti, jen sladké, již nerozeznatelné od Bohemie z vedlejšího pytlíku. Dnes jsem v tomtéž zahradnictví ověřovala telefonicky, že konzumní zralost Rubinoly opravdu začíná až koncem listopadu, počátkem prosince. Možná to balkon urychlil, ale domnívala jsem se, že počátek konzumní zralosti by měl znamenat "kdy nejdříve".

Naproti tomu jablka Allegro ještě nyní mají ve Fytosu, kde jsem kupovala stromek, i když udávají skladovatelnost jen do poloviny září. Předpokládám ale, že by mělo jít o skladovatelnost v běžném sklepě a oni to umějí líp.

Stromky nakoupeny, bude to překvapení. Ještě jednou děkuji :). Jana

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika