Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak psali mnozí předřečníci - k pyramidizaci genů odolnosti vůči strupovitosti dochází již několik dekád. Nejen zašlechtěním monogenů (Angold, Malus floribunda), ale i odrůd s "polní odolností" (Discovery, Julia, Zlatka...). Střížovický Admirál, Allegro, Mira, Barby či Minerva jsou toho dobrým příkladem a je na co se těšit v budoucnu!

Ke steskům pana Vysloužila lze snad jen podotknout, že se odrůdy šlechtí (a vyplácí šlechtit) zejména pro hlavní pěstitelské oblasti (v Evropě například Südtirol) nikoli pro kontinentální hory a podhůří. Též k mé škodě. Proto nelze očekávat většího rozšíření mezi podhorskými "hobbíky" odrůd vyžadujících dlouhou vegetační sezonu k dozrání. Důkazem budiž rozdíl v celosvětovém rozšíření odrůd ze Střížovic a odrůd z Holovous/Těchobuzic.

A jestli stále někdo trpí iluzemi, kdo, že to hýbe trhem (agenti...), tak vězte, že u nás jsou to z 99 % markety! Nákupčí v marketech (lidi co v lepším viděli sad z rychlíku do Hradce) chtějí jasně dobře známé jablko červené (rozuměj Idared) a zelené (rozuměj GD), které dodají každý měsíc od ledna do června dosatnou ve stejné kvalitě, s dopředu známým procentem odpadu atd. A tlačí na pěstitele, aby jim dodávali právě toto. Ne produktu, ne Angold, ne Sirius. Goldena s 16ti postřiky za sezonu! Trendy musejí přijít ze zahraničí, viz Opal (dnes už i na Nymbursku) a v budoucnu snad i další vlaštovky.

Mittw.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika