Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já na Goldstar nedám dopustit.
Jak chuťově, úrodností i skladovatelností. Z 14 letého štíhlého vřetene na J-TE-E sklízím přes 30 kg středně velkých až větších plodů, loni -kroupy, to bylo podstatně méně a dvakrát snížily úrodu květnové mrazy.
Skladovatelnost je různá, podle ročníku, do konce března až konce dubna. Roste bujněji, ale dobře se tvaruje a bohatě nasazuje květní pupeny (dělám letní řez).
Při každoročním radikálním řezu, trpí silně pihovitostí, proto musím po odkvětu pravidelně dodávat Ca na list. Možná, že u volnějšího tvaru tolik pihovitostí trpět nebude, to však nevím.
 

Chuťově si cením Goldstar více než Topaz, který má i menší plody. Žena zase více chválí Topaz. U mě Goldstar po většinu let převyšoval Topaz i skladovatelností. Pořádný stromek Topazu, který by se dostal do nejlepších let plodnosti, jsem však za ta léta ještě nevypěstoval. Vždy mi po nějakých letech odešly. Proto jsem už jenom Topazem přerouboval Primadelu, letos by měly být první plody.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika