4 odrůdy na mladé jaderničce

host - 68.117 (?)
13.10.2020 22:22
Bujně roste jen Car Alexander. Ostatní odrůdy které plánuju naroubovat rostou pomalu.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 68.117 (?), 13.10.2020 17:58, zobrazeno: 799x
Dobrý den, chtěl bych si na mladou neplodící jaderničku naroubovat 4 odrůdy najednou. Odrůdy: 1. Neznámá červenožlutá zimní odrůda 2. Banánové zimní 3. Car Alexander 4 Neznáma žíhaná podzimní odrůda (jedlá je už v srpnu a vydrží do Listopadu) Chtěl bych vědět kdy odebrat rouby, jak je skladovat, kdy je naroubovat a jestli tyto odrůdy dobře srostou s Jaderničkou.

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 79.100 (?), 13.10.2020 18:29

Jsem pouze amatér, ale na jednu podnož roubovat několik odrůd je dle mého pro podnož stresující z důvodů různé sklizňové zralosti. Způsoby roubování jsou běžně popsány. Bleskově  - v zimě rouby hodit do lednice a na jaře naroubovat. Pokud to dobře naroubujete, tak není s roubováním jabloní problém. Já nejraději roubuji za kůru a anglickou kopulací.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2374) - 168.103 (?), 13.10.2020 21:51

čtyři odrůdy, to není problém. I když to není úplně to samé, před lety jsem přerouboval vysokokmen na Spartan, Matčino a Rubín a už několik let slušně plodí, k mému překvapení letos zaplodila i původní přeroubovaná neznámá odrůda ze spícího očka. Problém bude spíš, zda jsou to odrůdy bujného, či slabšího růstu. Ty bujné pak slabší časem přerostou. V mém případě právě Rubín X Spartan..O uskladnění roubů je tu informací nůše. Každý má jiné zkušenosti. Rouby nesmí zaschnout, takže v lednici v igelitu. Někdo odebrané rouby do doby roubování zapíchne venku do zastíněné části země a zamezí okusu zvěří. Já je zavěšuji nad vodní hladinu užitkové studně, tam jsou příznivé teploty i vlhkost.  A samozřejmě se dá rovnou roubovat ze stromu na strom, tj. uříznete roub a naroubujete. Za kůru až v době mízy, obvykle od začátku kvetení stromů, kopulací a angl. kopulací i během vegetačního klidu, obvykle na jaře. Roubování zdar, Walter

host - 68.117 (?), 13.10.2020 22:22
Bujně roste jen Car Alexander. Ostatní odrůdy které plánuju naroubovat rostou pomalu.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz