Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud si vezmete do ruky časopis Zahrádkář 12/2007,tak tam najdete stránku, která se tomuto hodnocení na degustacích věnuje podrobněji.Článek se jmenuje "Jak chutnat jablko".Nevím, zda tento přepis najdete na netu.Určitou pasáž přepíšu.

Kyselé až sladké

stupeň1-kyselé,stupeň 2-slabě kyselé(Zvonkové,Ontário),stupeň 3-navinulé až nakyslé(Melodie),stupeň 4-slaběji navinulé(Jonalord),stupeň 5-sladce navinulé, v ústech převládá kyselost(Otava, Red topaz),stupeň 6-navinule sladké, v ústech převládá sladká(Jantar, Jonagold,Rosana, Selena,Šampion, Topaz),stupeň 7-nasládlé(Fany, Florina,Lotos, Sonet),stupeň 8-sladké(Bohemia, Golden Delicious, Goldstár,Jarka, Rubinola),stupeň 9-velmi sladké(Elstár, Gala,Luna).Sporné bývají stupně 5 a 6,proto jsou doplněny o doslov.

Chuť podle kyselosti a sladkosti dužiny je vlastnost, která především praxí hodnotitele, věkem,momentální chutí, ale třeba i pohlavím-pánové raději sladké, dámy většinou dávají přednost kyselému.Proto se do výpočtu hodnocení údaj nepoužívá.Hodnota se využívá pro zohlednění daného vegetačního roku, jak která odrůda vyzrála, jestli nebyla sklizena předčasně, nebo sklizena pozdě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika