Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ve vlákně Shalimar jsem se v prosinci pokusil porovnat tuto odrůdu s Admirálem, včetně té šťavnatosti. Obojí jsem sklízel poprvé.
Další ochutnávky začnu dělat až v březnu a dále po 14-denních intervalech až do května. Jak už jsem odpověděl p. Mittwochovi ve vlákně Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, své zkušenosti zde sdělím.

Říká se, že plody z první sklizně bývají často méně šťavnaté a další sklizně jsou potom v pořádku. To se mi potvrdilo např. u Diamantu, Deligy a asi i dalších, na ty si už nevzpomenu.
Ale taková Fragrance zůstala nadále téměř bez šťávy, proto jsem ji přerouboval. Plod Shalimar, i když byl z první sklizně, byl pro mne, zatím, šťavnatý dostatečně.
Jako rodina preferujeme plody s dostatečnou šťavnatostí. Chuť, vzhled či vůně plodu, ale s minimem šťávy, to pak nemůže zachránit. Takové plody jsou u nás leda na křížaly či další kuchyňské zpracování.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika