Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

1/ strom je bez hlavniho kmene, ktery mu kdysi jeden sikula upalil a misto nej je jakoby 5 sikmych terminalu. jablek mival mnoho let malo, posledni urodou se vsak pochlapil: mel nekolik beden jablek co dobre drzi doted a dobre chutnaji.

1b/ jablko co je nalevo je urcite z nej, to napravo mi neni jasne z ktereho stromu, eno to muze byt ten samy?

2/ detail spalku puvodniho terminalu. v tomto miste rasi 2 proutky, ma smysl je pouzit na zalozeni noveho?

3/ mocnejsi proutky jsou az kousek vyse na jednom ze sikmych terminalu ale vyvest novy hlavni kmen z teto sikminy asi neni vhodne?

4/ a jeste o kus dal rostou z sikmeho terminalu i klomice vzhuru jako kdyby strom na strome. takovato kostata asi nejlepe upalit cele postupnym sesazovanim(nikoliv radikalnim zrusenim ihned)?

5/ a tyto kolmo smerujici tenci vetve(potencialne budouci kostata) asi smykat cele bez vyjimky ze?

severozapadni sikmy terminal se po par cm vetvi na 3, takze ve skutecnosti ma ten strom jakoby 7 sikmych terminalu. Hadam asi by chtelo vsechny sikme terminaly postupne sesazovat: 2 nakonec zrusit uplne(s ponechanim nejake mensi polokosterky ci plodonosne vetve jako nahrady) a ke zbylym ctyrem rozvijet nejake nahrady (budouci kosterni) z mladsich vyhonku, ktere porostou tesne pod nima, pripadne budou jejich soucasti a vybihat budou z mista blizko zacatku a spodni strany?

6/ zvlastni, proc ma ten strom tesne nad zemi sirsi kmen?

7/ melo by smysl trochou nasili ty ohebne konce sikmych terminalu uhnout k zemi ci sikovne nacpat pod jine vetve aby nemirili do vysky. takto se da vyrobit plodonosna vetev ze? kazdopadne ten strom letos velmi hodne plodil i na ten nejkolmejsich kostatech.

8/ zatim jsem tomu stromu vice probral jizni stranu a nektere vetve z te strany ohnul dolu aby do stromu mohlo slunce. Diky nemu pry vznikaji plodonosne vetve?

9/ druha jablon  hlavni kmen sikmy a zda se ze se posledni roky zacala jeste vice naklanet, snad by pomohla podpera?  kudy na takovem strome vest terminal?  Uroda letos slusna, jablka fialovo cervena o neco mensi vydrz. kvuli vysce se strom ponekud vymyka kontrole(stafle maji lehce pres 2metry), ale obavam se ze asi brzo zuchne do strany, takze udrzbu asi zbytecne prehanet. zajimave by bylo z nej vytvorit plazivou jablon co znam z valasske louky:)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika