Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.
Nějak mi to nedá a tak se také připojím do diskuze se svými názory a radami. Stromy jsou dost staré čili přeroubovávat určitě ne. Zmlazené nedávno byly a stačilo to. Takže už nezmlazovat. Po zmlazení silně obráží. Takže jsou ještě vitální a dost dlouho mohou vydržet. Takže zatím kácet netřeba a babičce jich nebude líto. Dobrý, dlouhý žebřík bude nutný. Taky česáček na holi. Do korun tenisky s dobrou gumovou podrážkou a sucho. Přerazit žebřík zády dělá dost pupínky! To není sranda! Za to vidina pár jablek nestojí.
Stromy jsou „sprasené“ tím, že přišly o spodní, dostupnější větve. Proto spodní větve maximálně šetřte a podporujte je zajištěním jejich oslunění průklestem, zkracováním větví nad nimi. Zakracujte k nějakému, vhodnému rozvětvení. Hustě rostoucí výhony, podle dostupnosti, proberte. Lepší jsou vodorovné, horší svislé. Buď je ustřihnete celé, nebo je nechte. Nezakracujte je. Cennější jsou také výhony na nižších větvích, než na horních, ale musí mit světlo. Když si nebudete vědět rady, nechte to na další rok. Příroda si taky umí poradit. Časem na to lépe uvidíte a poznáte kde jabka rostou a kde ne. Snažte se, aby koruna byla kupole, na kterou všude může svítit slunce.
Roubování si cvičte na přinesené plané jablůňce, semenáči. Budete mít připravené mladé stromky. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika