Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

...se ptám proč sestavovatelé degustací nezařazují tu stejnou skladbu odrůd, jako ti, kteří odrůdy vystavují na výstavách???Kde jsou výborné Beforesty, Čistecké, Coxovky, a jiné???Myslím že by ruinovaly odrůdový byznys.

Tady je, pane Rosťo,  potřeba si uvědomit, kdo a proč sestavuje degustace, za jakým účelem a co z toho má. Ty, kterých mám možnost se účastnit, organizují většinou velkopěstitelé jablek. Degustace sama je prodělečná, platí se pronájem sálu, lidi roznášejících vzorky, občerstvení, nádobí, úklid, nakonec i zkonzumovaná jablka. Kdo jim to zaplatí? Ti z vás, co se pohoršujete, že tam nezařadili Čistecké a Beforesty? Těžko.
   Pěstitelé se chtějí především uživit. Vysazují proto ty odrůdy, které půjdou na odbyt, o něž bude na trhu mezi prodejci a konzumenty zájem, kde agrotechnické náklady a výnosy budou ve správném poměru. Výsledky degustací jim mohou napomoci se orientovat v záplavě nových odrůd, které by se mohly uplatnit ve výsadbě a taky konkurovat těm dovozovým v marketech. Zařazovat mezi ně Čistecké a Coxovky jen pro potěchu nadšených zahrádkářů, nemá smysl. Každý je zná a vysazovat se nebudou, vzhledem k jejich velikosti, barvě tenké slupce, době zrání jsou ve velkém nekonkurenceschopné, jejich tržní éra skončila.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika