Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.
Taky si myslím, že v ovocnictví byly a jsou záměry, a ne „čisté“. Nepokládám za náhodu, že ze zahrad (i krajiny) vymizely stromy, které vlastně mimo sklizně, nepotřebovaly péči. A neměly vždy špatné ovoce. Byly také káceny s vidinou, že zasazené, nové, budou lepší. Metoda byla prostá a taky dobrovolná. Náročné, teplomilné odrůdy na choulostivých podnožích do nevhodných podmínek bez odpovídající péče. Výsledek se dostavil, záměr se zdařil.
Nemyslím si, že je to jen o moderních a starých odrůdách, ale myslím si, že by měla být jasná a známá hranice (a všem snadno dostupná) mezi tím, co je v určitých podmínkách vyzkoušená jistota (tedy doporučeno) a co je experiment (a ty se převážně nedaří). Protože pokud se všichni, a většinou vlastně nechtěně (i když si sami vybrali v krásném katalogu), stávají experimentátory, je to jen špatně. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika