Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Že se jaderničky dříve množiloy prosevem, se psalo ve více publikacích. Jestli tuto informaci opisovali autoři jeden od druhého, nevím. Stejně tak nevím, KDY dříve se takto množily.
   Je pravda, že když se samovolně množí např. plané jabloně vzájemným opylováním, jsou plody dceřinných stromků podobné těm matečným i mezi sebou navzájem Stromy jaderniček jsou svým růstem i habitem (až na trny) dost podobné planým jabloním. Umím si přestavit, že když se jednotlivé klony jaderniček sprášily mezi sebou, tak plody jejich semenáčů vypadaly podobně. Podle zákonů genetiky však nedává smysl, že by jadernička opylená Strýmkou dala stejné potomstvo jako jadernička opylená Jonathanem.   Ano, existuje matroklinní dědičnost - t.j. zprostředkovaná mimojadernou DNA (např. v mitochondriích). Jenže u všech známých buněk je množství genetické informace v mimojaderné DNA oproti té nukleární, přecházející do haploidních gamet, zanedbatelné.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika